VLADA KS

Ministar Samir Avdić: Gostima iz Beograda smo uputili izvinjenje!

MINISTAR KULTURE I SPORTA KS

O nemilim događajima na Ilidži koji su se sinoć dogodili u Hotelu Hils na Ilidži za vrijeme održavnja međunarodnog malonogometnog turnira, kada su napadnuti roditelji igrača Fudbalskog kluba "Zvezdara" iz Beograda, pri čemu je došlo do povređivanja jednog od njih, oglasila se i Vlada Kantona Sarajevo.

Povodom ovog zaista nemilog i nasilnog događaja, ministri kulture i sporta KS Samira Avdića i MUP-a KS Admir Katica, zajedno sa gradonačelicom Sarajeva Banjaminom Karić, odmah su došli na mjesto ovih dešavanja, gdje su razgovarali sa članovima FK "Zvezdara" i roditeljima igrača, u prisustvu službenice Ambasade Republike Srbije.

„Jutros rano smo gradonačelnica i ja posjetili ozlijeđnog roditelja nakon čega sam otišao u hotel Hils gdje sam se obratio dječacima i djevojčicama, trenerima i roditeljima igrača ovog kluba. Zbog ovog nasilnog događaja, izvinuo sam se u naše ime, te naglasio da je Sarajevo bilo i biće otvoren grad, kao i da su u njega uvijek dobrodošli“, istakao je nakon ovog susreta ministar Avdić.

On je najavio da će danas zajedno sa gradonačelnicom Karić biti upriličen oproštajni susret s gostima iz FK "Zvezdara" iz Beograda nakon čega će, kako ističe ministar Avdić, u prijateljskoj atmosferi biti ispraćeni iz Sarajeva.

Kako je javnost već informisana, MUP Kantona Sarajevo je priveo vinovnike ovih nemilih događaja koji će biti tretirani u skladu sa predviđenim zakonskim procedurama.

VEZANE VIJESTI

SARAJEVO

Ministar Samir Avdić podržao tri mlada kickboxera

BH. BOKSER

Ministar Samir Avdić ugostio IBO prvaka Evrope Iron Pukija

ILIJAŠ

Ministarstvo kulture i sporta KS izdvaja 300.000 KM za stadion u Ilijašu

SARAJEVO

Ministar Avdić uputio čestitke Pehlivanoviću, Husiću i Tanović

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori