ILIJAŠ

Ministarstvo kulture i sporta KS izdvaja 300.000 KM za stadion u Ilijašu

POTVRDIO MINISTAR SAMIR AVDIĆ

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministar kulture i sporta Samir Avdić boravili su danas u radnoj posjeti Općini Ilijaš.

U fokusu sastanka s načelnikom Akifom Fazlićem bili su projekti završetka gradskog stadiona, energetske efikasnosti sportske dvorane i gradnje dva sportska igrališta.

"Ilijaš je Sarajevo, ali imam osjećaj da to neki u proteklom periodu nisu mislili. Ova Vlada je i u prvom dijelu mandata, a i sada pokazala da nam je Ilijaš u fokusu. Rado sarađujemo s Općinom na projektima koji su u korist građana, koji moraju osjetiti da je Vlada KS uz njih. Ovo govorim bez obzira na političke opcije, sve je ovo Sarajevo i želimo da građani to osjete", kazao je premijer Forto.

Naglasio je kako je namjera ovim projektima djeci Ilijaša omogućiti da se bave amaterskim, odnosno masovnim sportom.

"To je doslovno ulaganje u budućnost Ilijaša", potcrtao je premijer Forto, dodavši da su projekti u različitim fazama implementacije.

Najavio je i skoru posjetu ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Envera Hadžiahmetovića, kako bi se dodatno precizirale aktivnosti na realizaciji ovih projekata, a koje su u njegovom resoru.

Ministar Avdić naveo je da se radi o nastavku dobre prošlogodišnje saradnje s načelnikom Fazlićem i općinskom administracijom.

"Kada je u pitanju Ministarstvo kulture i sporta KS, fokusirani smo na završetak izgradnje gradskog stadiona u Ilijašu, za što ćemo izdvojiti 300.000 KM. Također podržavamo i sve druge projekte koji su bitni za mlađu populaciju i sportska udruženja. Ova posjeta je bila konkretna i efikasna te se nadam da ćemo do kraja godine imati kompletnu implementaciju", naveo je Avdić.  



Načelnik Fazlić izrazio je zadovoljstvo u ime Općine Ilijaš, jer su, kako je rekao, Ministarstvo i Vlada KS u osnovi prihvatili sve projekte s kojima su aplicirali.

"Kroz današnji dogovor realizirat će se praktično sve ono što smo naznačili. Nastojat ćemo da u vrlo kratkom periodu pokrenemo sve projekte", rekao je načelnik Fazlić.

U njegovoj pratnji premijer Forto i ministar Avdić danas su obišli lokacije na kojima se izvode ili će uskoro biti izvođeni radovi.

VEZANE VIJESTI

ILIDŽA

Ministar Magoda obišao TC Igman i obećao pomoć pri sanaciji štete!

SARAJEVO

Kenan Magoda: Izgradnja nacionalnog stadiona prioritet MKS KS!

VLADA KS

Ministar Samir Avdić: Gostima iz Beograda smo uputili izvinjenje!

SARAJEVO

Ministar Samir Avdić podržao tri mlada kickboxera

BH. BOKSER

Ministar Samir Avdić ugostio IBO prvaka Evrope Iron Pukija

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori