BH. BOKSER

Ministar Samir Avdić ugostio IBO prvaka Evrope Iron Pukija

IBO PRVAK EVROPE U TEŠKOJ KATEGORIJI

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić razgovarao je danas s bokserom Edinom Puhalom, alias Ironom Pukijem.

On je prije 10-ak dana u Berlinu pobijedio Nijemca Nilsa Schimdta u borbi za titulu IBO prvaka Evrope u teškoj kategoriji.

Osvrnuvši se na meč, Puhalo je istakao kako je IBO jedna od najboljih svjetskih organizacija. Objasnio je da je za protivnika imao borca s istim skorom kao i on – 20 pobjeda i jedan poraz, ali da ga je savladao na njegovom terenu, nokautom u trećoj rundi.

„Na najbolji mogući način sam predstavio sebe, Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu“, naveo je Puhalo.

Čestitavši našem borcu na novoj tituli, ministar Avdić je iskazao zadovoljstvo što je Vlada Kantona Sarajevo podržala Puhala u pripremama za ovaj važan meč.

„Uvijek je izuzetna čast kada imam priliku sresti se s pravim šampionima. Iako ničiji rad ne treba minimizirati, drago mi je da u posljednje vrijeme imamo dobre rezultate od sportista koje Ministarstvo kulture i sporta, odnosno Vlada KS podrže“, naveo je ministar Avdić.

Dodao je da svojim uspjesima sportisti poput Puhala rade mnogo na promociji Kantona Sarajevo i države. Prema njegovim riječima, podrška sportistima u BiH vrlo je kompleksno pitanje, zbog načina na koji je država uređena. Ipak, potcrtao je da Vlada Kantona Sarajevo uvijek pruža maksimalnu moguću podršku našim sportistima, te je najavio da će to nastaviti raditi i u budućnosti.

Puhalo je tokom razgovora naveo da je podrška institucija od ključnog značaja za sportiste.

„Baviti se sportom u BiH je veoma teško, jer ta podrška često izostaje, ali na svu sreću, postoje i oni, poput ministra Avdića, koji podržava sportiste, ne samo iz Sarajeva, već i iz cijele države. Ovom prilikom, želim mu se zahvaliti na tome, jer nam je bila veoma važna ova podrška, kako bi mogli imati dugoročnije planove i ostvarivati vrhunske rezultate“, objasnio je Puhalo.

Govoreći o nastavku karijere, rekao je da planira nekoliko mečeva, kako bi bio što bolje pripremljen za odbranu evropske ili čak pokušaj osvajanja titule svjetskog prvaka, što očekuje do kraja ove godine. 

VEZANE VIJESTI

BOKS

Iron Puki se bori za svjetsku IBO Intercontinentalnu titulu

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori