TURSKA

Oglasili se iz Fenera: Turska i naš vođa Kemal Ataturk su iznad svega!

ODGOĐEN SUPER KUP

Turski Fenerbahce prvi put se oglasio nakon skandala u Arabiji i otkazivanja utakmice finala Superkupa, piše N1.

Galatasaray i Fenerbahce su imali u planu da na utakmici obilježe i stogodišnjicu osnivanja republike, banerima sa likom Kemala Ataturka koga smatraju ocem moderne države i dodatnim banerom na kome je trebalo da bude ispisana poruka, Ataturkov citat: „Mir u kući, mir u svijetu“.

Podsjetimo, Saudijskim domaćinima se to nije dopalo, a kada su domaćini zabranili isticanje banera, dva tima su riješila da u takvim okolnostima ne žele igrati i onda su se vratili u Tursku.

Fenerbahce se oglasio saopštenjem te poručio kako je Republika Turska, država i Kemal Ataturk važniji od trofeja.

“Prije svega, želimo reći da smo vrlo počašćeni i sretni vidjeti našu naciju uz sebe tokom cijelog procesa. Izražavamo zahvalnost svima koji su nam dali snagu i podršku u ovom teškom procesu. Naša država, naša republika, naš veliki vođa Mustafa Kemal Ataturk i naša nacija su vrhunske vrijednosti Fenerbahcea, kao i svih sportskih klubova naše zemlje. Te vrijednosti držimo iznad trofeja, sportskih takmičenja, finansijskih očekivanja, politike i ukratko, iznad svega ostalog. Prekidi do kojih je došlo prije finala Superkupa dogodili su se zbog naše osjetljivosti u vezi s našim vrijednostima o kojima se ne može pregovarati i nema drugog razloga ili svrhe osim toga”, naveli su iz kluba.

“Ova priča nema nikakve veze s vanjskom politikom, politikom uopće ili teorijama zavjere. Podsjećamo da sport treba biti daleko od politike. Pozivamo sve da djeluju razumno, da ne miješaju sport i politiku i da ne pretvaraju sport u materijal za političko nadmetanje”, naveli su iz Fenerbahcea i najavili pokretanje tužbe:

“Najveća nam je želja da se rasprave, koje se vode u javnosti u krivom smjeru, prekinu što prije. Posebno želimo istaknuti da poremećaji u organizaciji Superkupa nisu samo zbog neprihvatanja zahtjeva dva kluba. Obavještavamo javnost da ćemo poduzeti zakonske korake protiv onih koji iznose nerealne i spekulativne izjave”, zaključuili su u saopštenju, a prenosi N1.

VEZANE VIJESTI

TURSKA

Trener Fenerbahčea na velikom udaru kritika zbog Edina Džeke!

TURSKA

Džeko postigao 20. gol ove sezone

TURSKA

Fenerbahče istrajao: Strane sudije u VAR sobi na derbi utakmicama!

KONFERENCIJSKA LIGA

Grci od UEFA-e traže kaznu za Džeku zbog njegove provokacije!

TURSKA

Pogledajte 19. gol Edina Džeke u turskoj Super ligi!

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori