ZENICA

KORAK OD SNA: Zmajice bolje od Bjelorusije

KVALIFIKACIJE ZA EURO

Ženska „A“ reprezentacija pobijedila je danas na „Bilinom polju“ u Zenici Bjelorusiju sa 1:0 u susretu 6. kola grupe B4 UEFA Lige nacija.

Izabranice Samire Hurem ofanzivno ulaze u meč i već u 7' dvije odlične prilike nisu iskoristile Minela Gačanica i Marija Ana Milinković. Šut Gačanice sa desetak metara je zaustavila golmanica Bjelorusije, dok je u nastavku akcije Milinković pokušala iskosa sa desne strane, ali je lopta otišla pored gola. Ena Šabanagić je 15' snažno šutirala sa distance, a lopta ovaj put odlazi preko gola.

Inicijativa Zmajica se isplatila u 17'. Amela Kršo sa lijeve strane šalje loptu na suprotnu stativu za Minelu Gačanicu koja je precizna za 1:0. Nakon tog gola igra se do kraja prvog poluvremena odvijala između dva kaznena prostora, bez većih prilika.

U nastavku su opet prve zaprijetile Gačanica i Milinković, ali nisu bile uspješne u 53' i 55'. U 62' Emina Ekić sa ivice kaznenog prostora pogađa prečku, a lopta se odbija do Maje Jelčić čiji pokušaj iz blizine blokira golmanica Nataliya Voskobovich. Ekić je glavom u 87' iz povoljne pozicije loptu poslala preko gola i to je bila posljednja šansa na utakmici.

U drugom susretu grupe Češka je pobijedila Sloveniju sa 4:0, te je sa 13 bodova zadržala prvo mjesto u grupi i plasirala se u Ligu A.

Bosna i Hercegovina je prvo izdanje UEFA Lige nacija za žene završila na drugom mjestu u grupi sa 11 bodova, te će u februaru kroz play off pokušati da izbori plasman u viši rang. Protivnik Zmajicama biće jedna od trećeplasiranih ekipa iz Lige A, a žrijeb će biti održan 11. decembra u 13:00 sati u Nyonu.

Treće mjesto u grupi osvojila je Slovenija sa 6 bodova, dok je Bjelorusija završila kao četvrta sa 2 boda.

VEZANE VIJESTI

TALGAR

Bh. djevojčice slavile protiv Kazahstana!

ZENICA

Težak poraz bh. dama od Švedske

ZENICA

Spisak igračica BiH za dvomeč sa Švedskom

NYON

KUGLICE SU REKLE SVOJE: Zmajice saznale protivnika!

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori