ČEŠKA

Ženska reprezentacija BiH remizirala sa Češkom

KVALIFIKACIJE ZA EURO

Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je večeras 2:2 sa Češkom na gostovanju u mjestu Hradec Kralove, u susretu 4. kola grupe B4 UEFA Lige nacija.

Zmajice su nastupile sa crnim florom oko ruke u znak sjećanja na nekadašnju reprezentativku Amelu Fetahović-Žgoljo koja je izgubila život u saobraćajnoj nesreći 4. novembra prije dvije godine.

Već u 2' utakmice Aida Hadžić je odlično šutirala sa preko 20 metara, međutim njen pokušaj golmanica Češke izbacuje u korner. Amela Kršo u 5' nakon solo prodora šutira iskosa sa lijeve strane, ali je Olivie Lukašova još jednom bila na visini zadatka.

Inicijativa izabranica Samire Hurem na početku utakmice se isplatila u 6'. Ponovo je Kršo sa lijeve strane ušla u protivnički kazneni prostor i poslala loptu na peterac gdje na najbolji način reaguje kapitenka Milena Kršo i postiže pogodak.

U 14' prvi put prijete i Čehinje kad Gabriela Šlajsova centrira sa desne strane, a Franny Černa glavom pogađa stativu. Kršo je u 28' još jednom centrirala za Nikolić čiji šut glavom iz povoljne pozicije nije bio precizan.

Domaći tim izjednačuje rezultat u 31'. Nakon kornera lopta dolazi do Kamile Dubcove koja je precizna sa oko sedam metara za 1:1.

Do kraja prvog poluvremena imala je i Dajana Spasojević u 43' dobar pokušaj sa distance, ali je Lukašova zaustavila njen udarac.

I drugi period igre bolje otvara bh. tim. Emina Ekić u 51' nakon odličnog driblinga na lijevoj strani šalje loptu na peterac za Milenu Nikolić koja postiže još jedan gol za novu prednost Zmajica.

Franny Černa u 67' se dobro snalazi u kaznenom prostoru naše selekcije i šalje loptu iza leđa Jelene Gvozderac za konačnih 2:2.

Ovim remijem Zmajice su zadržale prvo mjesto na tabeli sa 8 bodova, ispred Češke koja je osvojila bod manje. U nastavku takmičenja Bosna i Hercegovina će se sastati sa Slovenijom 1. decembra u gostima, te sa Bjelorusijom 5.12. na domaćem terenu

VEZANE VIJESTI

TALGAR

Bh. djevojčice slavile protiv Kazahstana!

ZENICA

Težak poraz bh. dama od Švedske

ZENICA

Spisak igračica BiH za dvomeč sa Švedskom

NYON

KUGLICE SU REKLE SVOJE: Zmajice saznale protivnika!

ZENICA

KORAK OD SNA: Zmajice bolje od Bjelorusije

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori