GABELA

Denis Ćorić: Idemo se 'potući' u Mostar i pokazati šta znamo

TRENER GOŠK-A ZA BHFUDBAL

GOŠK iz Gabele prošle godine dominantno je ostvario plasman u Premijer ligu BiH. Svoje protivnike nemilosrdno su gazili a velike zasluge za takav uspjeh Lavova uveliko pripadaju šefu struke Denisu Ćoriću.

Mladi i elokventni trener koji je svojim radom i znanjem pokazao da će se u budućnosti za njegovo ime itekako čuti. Već se prošle sezone spominjao u kombinacijama za trenera Željezničara.

U prvom susretu Premijer lige poraženi su na domaćem treneru od Tuzla Cityja rezultatom 4:1.

Za naš portal Ćorić je analizirao susret te se dotakao premijerligaških tema kao i reprezentacije BiH.

"Prva utakmica u Premijer ligi nakon pet godina. Prvo poluvrijeme odigrali smo stvarno dobro gdje smo imali aktivan rezultat do 40. minute, žal ostaje jer smo kod 1:0 imali dvije ili tri situacije gdje smo mogli otići na 2:0. Kako je utakmica odmicala vidjelo se da većina naših igrača nema premijerligaškog iskustva" - kazao je Ćorić te nastavio:

"Tuzla je sa 4-5 kvalitetnih individualaca uzela posjed i samo je bilo pitanje trenutka kada ćemo primiti pogodak. Drugo poluvrijeme su nas koštale individualne greške te smo se nakon drugog gola jednostavno ugasili. Ono što mi najviše smeta je to što smo 'potonuli', glava nam je bila dole, a dečkima sa sutradan na analizi kazao da se bez obzira na rezultat igra 90 minuta, mora se pokušati okrenuti rezultat, ali to je odraz nezrelosti i ne igranja Premijer lige BiH. Mi smo imali sedam igrača kojima je ovo prvo premijerligaško iskustvo. Sve je to sasvim normalno i siguran sam da će iz utakmice u utakmicu sazrijevati i dizati se. Vjerujem da ćemo biti bolji u budućnosti ali treba malo vremena i strpljenja. Želio bih da imam dosta iskusnih igrača ali svi znamo da oni koštaju".

Ćorić se osvrnuo na infrastrukturu u Gabeli koja iz dana u dan izgleda sve bolje, posebice kada se postave reflektori.

"Ljudi u klubu rade infrastrukturu, sklopili smo ekipu u okvirima naših mogućnosti, i dalje pregovaramo i dogovoramo nove igrače".

Gabeljanima su neophodna pojačanja naročito u veznom redu.

"Evidentno je da u veznoj liniju trebamo dva igrača i nadam se da ćemo ih ubrzo i dovesti. Ovoj ekipi treba malo iskustva, igrači koji znaju stati na loptu te igrači koji su već igrali ovu ligu. Uz još dva prava igrača krvna slika GOŠK-a će se promijeniti" - pojasnio je trener GOŠK-a.

Lavove već u nedjelju čeka okršaj s Veležom u Vrapčićima.

"Velež je u prvom kolu pokazao kakve su njihove ambicije i sigurno je da će se boriti za sami vrh. Idemo se gore 'potući', pokazati šta znamo i koliko možemo te idemo igrati nogomet. Tek je početak lige, apsolutno bez ikakvog opterećenja, vjerujem da smo izvukli pouku iz prošlog kola, a da li će to biti dovoljno za nešto više u Mostaru, ostaje nam da vidimo".

Par riječi smo posvetili kvaliteti Premijer lige BiH.

"Treba pohvaliti napredak u infrastrukturi u Premijer ligi BiH, sami terenu koji su nam došli i automatski se podigla i kvaliteta nogometa. Liga može i mora biti još bolja ali smatram da Prva liga FBIH i RS-a definitivno se moraju skratiti, tu nagomilati kvalitetu što bi značilo da će i Premijera liga biti bolja. Mišljenja sam da svakim danom idemo naprijed, Zrinjski ima veliku šansu da zaigra grupno fazu Konferencijske lige, a donedavno smo to mogli samo sanjati".

Ćorić je poželio sreću kolegi Kodri i reprezentaciji BiH.

"Što se tiče Mehe, jedna ljudska i igračka veličina koja je svugdje ostavila traga. Nadam se da će poučen iskustvom koje ima da će izvući maksimum iz ekipe, vjerujem i dalje da uz dozu sreće možemo na Evropsko prvenstvo. Bosna i Hercegovina je to zaslužila, uvijek su neke nesreće i pehovi, želim im puno sreće kao i kolegi Kodri, Savezu i svim igračima" - zaključio je Ćorić.

VEZANE VIJESTI

GABELA

Željezničar nakon preokreta slavio u Gabeli

UGLJEVIK

VELIKA TRI BODA: GOŠK slavio protiv Zvijezde!

GABELA

Ćorić: Moram skinuti kapu Jagodiću šta radi sve sa Slogom

TUŠANJ

Posušje slavilo na Tušnju protiv Tuzle sa 1:0

GABELA

Bivši trener Željezničara preuzeo GOŠK

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori