SARAJEVO

Hadžibegić: Barišić iz Osijeka je izrazio želju da igra za BiH

SELEKTOR REPREZENTACIJE BIH

- Ono što sam rekao i zadnji put. Hoću da proširim spisak. Nije bilo prijateljskih utakmica, da bi se svi uozbiljili. Što je veći roster, lakše je raditi. Imamo nekoliko povrijeđenih igrača. Poslali smo još deset poziva koji će "uskakati" u slučaju povreda - obrazložio je Hadžibegić, te je komentarisao dvojicu novajlija, Barišića i Varešanovića:

- Barišić iz Osijeka je izrazio želju da igra za BiH i ukazala se prilika. Hadžikadunić je povrijeđen, gledao sam Barišić, odgovara nam po kvalitetama i odlučio sam se za njega. Što se tiče Dala Varešanovića, rekao sam da ni jedna reprezentacija ne postoji bez domaćih igrača. Dal mi je najbliže Pjaniću. Odigrao je najbolju polusezonu i zaslužio je za mu damo poziv. I da ispoštujemo domaću ligu. Razgovarao sam i sa trenerima i došli smo do konsenzusa da je on taj.

Selektor se osvrnuo na povratak Menala kojem je dao dozvolu da napusti pripreme da obavi vjenčanje.

- Ne postoji igrač koji je igrao za BiH, a koji nije u našim planovima. Želja je da se napravi najbolje. Nemamo igrača koji igra 90 minuta. Ne postoji igrač koji igra svih 90 minuta. Menalo je poziv zaslužio iz dva razloga. Dobijao je ranije pozive, a s druge strane želja mi je bila da pokažem da mislim na sve igrače i da se svi igrači trude da nametnu. Menalo igra u dobrom klubu i to su bili elementi da ga pozovem - kazao je Hadžibegić.

Selektor Zmajeva je objasnio kako je pozvao neke igrače koji još nisu završili sezone, da ne zna u kakvom će biti stanju, te je zbog toga poslao obavijesti još deseterici igrača koji će biti u pripravnosti i "uskočiti" ukoliko se neko povrijedi.

Hadžibegić je govorio i o Harisu Tabakoviću, napadaču bečke Austrije.

- Raspitao sam se za njega. Kako da promijenim sve? Moramo po jednog, dvojicu stavljati u grupu. Imamo i beka Jašića. I on je mlad igrač, ali kako izbaciti Dedića i Gazibegovća? U opticaju su, ali nemoguće je sve istovremeno ubaciti u tim - kazao je Hadžibegić.

Selektor je otkrio kako Krunić ima problema sa povredom, jer prima injekcije, ali je odlučio da ga pozove za Portugal i Luksemburg. Kazao je kako neće biti kalkulacija na utakmicama protiv Portugala, koji je favorit, te Luksemburga, protiv kojeg moramo tražiti pobjedu.

- Jednostavno, ne znam kalkulisati, to je jače od mene - istakao je Hadžibegić.

VEZANE VIJESTI

UGLJEVIK

ŠOK U UGLJEVIKU: Tuzla City poražena od Zvijezde 09!

28. KOLO

VAŽNA POBJEDA: Željezničar minimalno pobijedio Široki Brijeg!

MOSTAR

EVROPA JE BLIZU: Velež slavio protiv Sloge iz Doboja!

MOSTAR

Selektor Zmajeva Sergej Barbarez s Emirom Spahićem gleda utakmicu bh. lige

NOVI SELEKTOR

Poznato je kada će Sergej Barbarez biti zvanično predstavljen!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori