DOBOJ

Vlado Jagodić: Sami još uvijek odlučujemo o svojoj sudbini

TRENER SLOGE IZ DOBOJA

Jučer je na klupi Sloge debi imao trener Vlado Jagodić na utakmici protiv Veleža. Gosti iz Mostara odnijeli su tri boda iz Doboja.

Dan poslije utakmice razgovarali smo sa iskusnim šefom struke Dobojlija koji nam je analizirao odigrani susret.

"Mnogo mi je žao zbog jučerašnjeg negativnog rezultata u mojoj prvoj utakmici na klupi Sloge Meridijan. Više žalim zašto nismo i mi na terenu doprinijeli da se onaj veličanstveni ambijent upotpuni, a i zbog svih narednih utakmica na stadionu "Luke"", kazao je Jagodić na početku razgovora za BHFudbal te nastavio:

"Nisam ni očekivao da ćemo onako loše reagovati u prvom poluvremenu na agresivnu igru Veleža, a koju smo apsolutno očekivali i pripremali se za to. Kulminacija tih dešavanja iz prvog poluvremena je katastrofalna vezana greška trojice defanzivnih igrača (Lalić, Nikolić i na kraju golman Brajlović). A tako nešto ako se dopusti Veležu i to u 38. minuti, oni to surovo kažnjavaju (Haskić)."

Potom se Jagodić osvrnuo na drugi dio susreta:

"Drugo poluvrijeme je poslije određenih izmjena i taktičkih korekcija bilo mnogo bolje. Bili smo agresivniji i tačniji u posjedu lopte. Ali, već hronična neefikasnost u proljetnom dijelu se nastavila, te nismo ništa realizovali pa ni dosuđeni penal. A ponovo primili naivno gol. I na kraju kada se vide svi statistički pokazatelji, mi smo bili u gotovo svim elementima bolji ali je rezultat negativan. A to je ipak realno odraz Veležove taktičke i tehničke odgovornosti tokom cijele utakmice, koju mi nismo imali u prvom poluvremenu. I ja im još jednom čestitam, a napomenut ću da me i veseli, i pored poraza, činjenica da su oni imali sve, ali baš sve, fudbalske uslove za igru."

"Na kraju, njima je ovo treća pobjeda na gostovanjima bez primljenog gola (Tuzla, Sarajevo i Sloga), a to ipak nešto znači. Vjerovatno im je i sudija Petrović "taličan" i sretan (sudio im je na sve tri gostujuće pobjede), i mi im na tome čestitamo. Mi moramo i hoćemo da se bavimo samo fudbalom i da se nastavi infrastrukturno što je započeto, da svi naši gosti imaju potpuni ugođaj".

"Ljudi u Doboju žele da to tako bude i bit će sigurno do kraja prvenstva. Onaj ambijent i uslove za igru su samo za poželjeti. Naša neefikasnost zabrinjava, iako smo 10 dana radili isključivo na tome. Bez golova nema pobjeda a Sloga je u poslednjih 6 utakmica postigla samo jedan gol. To je poražavajući podatak. Iako sam mogao tako nešto i očekivati, ipak nisam odlučio da igramo zatvoreno i da taktiziramo na bod, a mogli smo i tako. Izašli smo da u otvorenoj utakmici pokušamo napokon pobijediti, nismo uspjeli. Ali, srećom, sami još uvijek odlučujemo o svojoj sudbini i duboko vjerujemo da ćemo uspjeti. Mora i nama krenuti na bolje. Vjerovatno će mi trebati malo više vremena nego što sam planirao ali još je 27 bodova u igri. Igrači moraju podići glave a siguran sam da ćemo jednim pozitivnim rezultatom podići nivo samopouzdanja a onda i kvalitetnije i efikasnije igre" - zaključio je Jagodić.

VEZANE VIJESTI

WWIN LIGA BIH

Nastavlja se WWin liga BiH: Derbi igraju Borac i Sloga u Banja Luci!

IZJAVE TRENERA

Akrapović: Dosta nam se toga vratilo! Jagodić: Previsok je ovo rezultat!

POBJEDA ŽELJEZNIČARA

PRVI BODOVI NA STRANI: Željezničar pobijedio Slogu!

PORAZ SLOGE

Jagodić nakon poraza: Šta mi imamo tražiti ako igramo ovako!?

24. KOLO

BITNA POBJEDA: Igman iz Konjica slavio protiv dobojske Sloge!

PROMO

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori