FK SARAJEVO

Aleksandar Vasoski i Amer Dupovac najavili sutrašnji vječiti derbi

TRENER I KAPITEN SARAJEVA

Trener Fudbalskog kluba Sarajevo, Aleksandar Vasoski i kapiten tima, Amer Dupovac, najavili su sutrašnji derbi. 

"Znamo šta to znači za fudbal u BiH. Svjesni smo da nema favorita. Znam šta utakmica znači našim navijačima i ja mogu obećati da će momci dati sve od sebe. Da li će to biti dovoljno za trijumf, ostaje da vidimo poslije utakmice. Gledao sam par zadnjih derbija. Naš fudbalski cilj je da budemo bolji, moramo se skoncentrisati na fudbal i u tih 90 minuta moramo biti bolji. Imali smo dobar rezultat, osvježili smo ekipu, par igrača smo svjesno ostavili sa strane da budu svježi za derbi. Jučer je nalaz Šećeroviću bio dobar, nema neku posebnu povredu, ali ćemo danas na treningu vidjeti kako će se ponašati i da li je spreman za subotu. Daniel Avramovski je dobio pravo nastupa i biće u konkurenciji za derbi.", rekao je Vasoski, osvrnuvši se na tim Željezničara. 

"Gledao sam im utakmicu protiv Veleža i pozitivno su me iznenadili, igraju visok presing, dosta trče i mi moramo da se spremimo na to. Mlada su ekipa. Moramo biti pažljivi, moramo visok presing da neutralizujemo i da probamo da igramo našu igru. Radujem se tom terenu i daj bože da su svi tereni takvi. Sarajevu je mala prednost što igra na takvom terenu, mi želimo da igramo fudbal, želimo kratak pas i mislimo da će to biti prednost. Prednost naše ekipe je možda i u samopouzdanju, dobili smo dvije utakmice, Željo je izgubio. Ali, ovo je derbi, tu nema favorita, odlučuje neki prekid ili neki momentalni potez nekog igrača, tako da vidjećemo."

Amer Dupovac poručuje da jedva čeka utakmicu na Grbavici.

"Idealno po nas, ostvarili smo pobjedu i imamo dobru prednost pred revanš u Tuzli koji neće biti lagan. Prethodne dvije utakmice su bile dobra uvertira za derbi, mnogo znači pobijediti utakmicu pred derbi. Nema favorita u derbiju, očekujem dobar derbi, imamo dobar teren poslije dva teška u prva dva kola. Meni je to drago i idemo da igramo fudbal. Očekujem agresivan Željezničar, vidjeli smo to protiv Veleža. Našu igrači su spremni, za ovu utakmicu se živi i jedva čekamo da nastupimo i nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat.", rekao je Dupovac.

Utakmcia između Sarajeva i Željezničara se igra u subotu, 5.3.2022. s početkom u 17 sati na stadionu "Grbavica".

VEZANE VIJESTI

INTERVJU

TRENER SARAJEVA: Igrači rade odlično, tražimo još nekoliko pojačanja

FK SARAJEVO

Vasovski: Ove sezone cilj je plasman u Evropu i osvajanje Kupa BiH

FK SARAJEVO

ZVANIČNO: Fudbalski klub Sarajevo predstavio novog trenera

NEMILE SCENE

INCIDENT NAKON MEČA: Napadnut kapiten Sarajeva u tunelu stadiona?!

PROMO

SVAKE SEDMICE DO EP: Meridian poklanja televizore, bonuse i spinove

HUMANOST PONOVO NA DJELU: Meridian donirao opremu bolnici u Goraždu

Meridian ima najveće kvote za spektakl u Ligi šampiona: Bayern 3.90, Real Madrid 1.90

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori