FK SARAJEVO

Vasovski: Ove sezone cilj je plasman u Evropu i osvajanje Kupa BiH

NOVI TRENER SARAJEVA

FK Sarajevo predstavio je danas novog trenera Aleksandra Vasovskog.

Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Ismir Mirvić rekao je kako je Vasoski bio prva opcija kluba od samog početka pregovora.

“Pun je energije, želje i entuzijazma da nam pomogne. Igrao je na najvišem nivou u inostranstvu i Makedoniji. Specijalista je za razvijanje mlađih igrača, a to je baš ono što nama treba”, rekao je Mirvić, poželivši Vasoskom puno sreće na klupi “bordo“ kluba.

Vasoski je kazao kako mu je velika čast i zadovoljstvo jer je dio velikog projekta, ali isto tako velikog kluba kao što je Sarajevo.

“Osim što je čast i zadovoljstvo, to je i obaveza za koju smatram da je mogu ponijeti na svojim plećima. Radio sam već u klubovima gdje je pritisak veliki, i sa aspekta navijača i medija, želim svoja iskustva prenijeti na ovaj klub“, rekao je Vasoski.

Kada je riječ o ciljevima, novi šef stručnog štaba FK Sarajevo je jasan.

“Prvi cilj ove sezone jeste prolazak u Evropu i osvajanje Kupa BiH. Dugoročno, naš cilj je da mlade igrače iz akademije polako pokušamo etablirati u standardne prvotimce Sarajeva, a zašto ne i reprezentacije BiH”, istakao je Vasoski.

Dodao je kako je gledao sve ovosezonske utakmice Sarajeva, te podvukao kako tu ima kvaliteta.

“Sad to moramo malo posložiti. Svaki trener ima različite poglede na igru, ja imam u glavi kako treba da igra Sarajevo. Hoću da lično upoznam igrače, da ih osjetim kroz trening, da vidim ko može više dati za klub, a ko nije za Sarajevo. Za to mi treba malo vremena”, naglasio je Vasoski.

Istakao je također kako je pažljivo gledao utakmice “bordo“ tima na domaćem terenu, te smatra kako je bilo premalo šansi, premalo inicijative za klub kakav je Sarajevo.

“To treba biti malo ofanzivnije, Sarajevo treba probati da igra atraktivan fudbal”, rekao je Vasoski.

Upitan kako ocjenjuje Premijer ligu BiH, Vasoski je kazao da je takmičenje izjednačeno. Prema njegovim riječima, Zrinjski je ove sezone uspio napraviti veliku razliku, a njegov utisak je da su ostali timovi tu negdje i da svako svakoga može pobijediti.

Inače, za danas je planirana zvanična prozivka u FK Sarajevo. Planirano je da ekipa 19. januara otputuje na pripreme u Ljubuški gdje će odigrati dvije utakmice. Za 30. januar planiran je odlazak u tursku Antaliju, gdje su već zakazane četiri utakmice. “Bordo“ tim bi se 13. februara trebao vratiti u Sarajevo te početi s finalnim priprema za prvu utakmicu u drugom dijelu sezone protiv Leotara u gostima, koja je na rasporedu 26. februara.

Vasoski je na klupi Sarajeva zamijenio Gorana Sablića koji se sporazumno razišao s “bordo“ klubom krajem decembra, nakon vrlo slabog učinka u prvom dijelu sezone. Sarajevo je trenutno četvrto na tabeli sa 28 bodova i zaostaje čak 20 za liderom Zrinjskim.

Perspektivni trener iz Sjeverne Makedonije obavio je odličan posao u Akademiji Pandev, a bio je veoma uspješan svojevremeno i na klupi skopskog Vardara.

U igračkoj karijeri bio je standardni fudbalski reprezentativac Makedonije od 2000. do 2008. godine. Nastupao je, između ostalih, za Vardar iz rodnog Skoplja, ali i Eintracht iz Frankfurta.

VEZANE VIJESTI

GRBAVICA

DERBI PREPUN TENZIJA: Željo do boda s igračem manje!

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

WWIN LIGA BIH

Novi problemi za FK Sarajevo: Bitni fudbaleri propuštaju Tuzlu City!

KOŠEVO

Bordo miljenik ponovo na Koševu!

TUŠANJ

Brutalan odgovor iz Tuzle na poziv Ismira Mirvića!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori