ENGLESKA PREMIJER LIGA

LIGA SE PONIŠTAVA? Liverpool ostaje bez toliko očekivane titule!

NIŠTA OD TITULE?

Još se ne zna hoće li se nastaviti engleski Premiership te, ako se nastavi, na koji način će se to dogoditi. Mnogi u Engleskoj smatraju da se prvenstvo mora završiti pa čak i da se sve utakmice igraju samo u Londonu, ali ima i onih koji smatraju da nešto takvo ne bi bilo fer prema svim klubovima te da je najbolje sezonu poništiti, navode brojni mediji sa Otoka.

"Premiership ne može naći pošten način za sve pa liga mora biti poništena", poručuje novinarka Sam Quek u komentaru za Daily Mirror.

"Prvo i najvažnije, ponovno pokretanje lige mora biti sigurno. Dijelim zabrinutost s onima koji misle kako će se navijači okupljati ispred stadiona svojih klubova čak i ako se bude igralo pred praznim tribinama. Zbog toga je igranje na praznim i neutralnim stadionima jedina sigurna opcija. Problem nakon sigurnosti je pravednost koju svi zahtijevamo u sportu. Ako sezona traje 40 sedmica, onda se ne mogu mijenjati pravila usred sezone jer to bude nepošteno prema dijelu lige. Objasnit ću vam na primjeru Brightona koji u sljedeća četiri domaća susreta dočekuje Arsenal, Manchester United, Liverpool i Manchester City. U borbi za opstanak treba pobjede i pomoć navijača, a sada bi te utakmice trebao odigrati na neutralnom terenu. Njihovi rivali su protiv tih klubova igrali pred svojim navijačima", objašnjava Quek zašto nastavak lige u ovakvim uslovima nije pošten.

Smatra i da stalne odluke o odgađanju donošenja odluke o nastavku ili prekidu sezone štete klubovima.

"Odgoditi završnicu sezone sve dok opasnost od koronavirusa ne prođe nije opcija jer bi to ubilo nogometnu ekonomiju, a nogomet je globalni sport. Sezona zbog europskih natjecanja mora biti završena do avgusta. Nema drugog načina, navijam za Liverpool i ovo me posebno boli, ali ispred naše titule biram sigurnost naše zemlje, sportsku pravednost i dugoročni napredak naših klubova."

U trenutku prekida Liverpool je bio uvjerljivo na prvom mjestu i dvije pobjede dijelile su ga od prvog naslova prvaka nakon 30 godina.

VEZANE VIJESTI

ENGLESKA

Jurgen Klopp napušta klupu Liverpoola

ENGLESKA

SIMBOLIKA ILI? Ovako izgleda novi dres Chelseaja!

PREMIERSHIP

ENGLEZI NEMAJU MILOSTI: Brutalna kazna za Mitrovića!

OTOK

Sve engleske lige pravit će pauzu da se igrači iftare!

1/4 FINALE

Spektakularni parovi izvučeni u četvrtfinalu i polufinalu Lige prvaka

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori