OBJAVLJEN SPISAK

Milošević: Siguran sam da možemo na EURO, ovo je najbolje što imamo!

SELEKTOR OPTIMISTIČAN

Reprezentacija Bosne i Hercegovine 21. marta će u Zenici dočekati selekciju Ukrajine u baražu za odlazak na EURO.

Selektor Savo Milošević objavio je spisak igrača za utakmicu protiv Ukrajine i eventualno finale 26. marta protiv pobjednika iz duela Islanda i Izraela.

Spisak je manje-više očekivan, a novo ime je Denis Huseinbašić iz Kelna.

“Prema viđenom do sada, ovo najbolje što imamo. Da li možemo do Eura? Siguran sam da možemo. Ukrajina jeste kvalitetna individualno, ali to nije od presudnog značaja. Imati dobar kompaktan tim nama je najbitnije, onaj koji zna šta želi od prvog do zadnjeg minuta.”

 

Selektor je pred ove mečeve bio dosta optimističan, a govorio je i na čemu se optimizam temelji.

“Nije to baš u posljednja 24 sata, ja sam ga uvijek imao. Rezultati jesu bili takvi, ali nisu bili bitni. Izbjegavao sam tražiti opravdanja, ali ovo je realnost da smo igrali bez 7-8 igrača. Igrali smo i bez 9-10 onih koji su trebali igrati i to nije realno stanje. Te utakmice jesu bili negativan parametar rezultatski, ali donijele su nam 2-3 igrača na koja možemo računati. Mislim da je bolje po nas što se tako odigralo.”. rekao je Milošević, a potom dodao:

“Motivacija i želja igrača za ove utakmice je velika. Mi smo se samo tim mogli i baviti i razgovarati sa igračima. Gledali smo mnogo utakmica, ali većina naših momaka igraju u klubovima što je bitno, a većina igra dobro. Svi jedva čekaju da dođu. Ovo je situacija u kojoj nećemo imati problem motiva. Ja ću imati zadatak da stišavam atmosferu, momci jedva čekaju da dođu i osjećaju da duguju medijima, javnosti i navijačima zbog kvalifiikacija. Dolaze sa velikom željom i motivom i to su parametri na kojima baziram optizmitam. On je realan i normalan, ali jedna utakmica kući protiv bilo koga kada date maksimum sve je moguće. Na osnovu toga baziram optimizam.”

Upitan je selektor i da li spisak znači da se vraćamo na 3-5-2 formaciju.

“Ne mogu u ovom momentu otkrivati taktičke zamisli za utakmice“, rekao je selektor, a potom se osvrnuo i na Ermedina Demirovića:

“Bio sam u prilici uživo gledati Augsburg – Leipzig, a to sam i njemu rekao. Iznenadio me je pozitivno sa igrom, ali nivo igre koji on ima – vjerovatno je najbolji naš igrač. Imat ću u vidu da igra u napadu. Ako dobijemo tog Demirovića iz Augsburga ovdje naše šanse rastu, čak i protiv Ukrajine.”

Na spisku nema Miroslava Stevanovića.

“Ne bih se bavio individualno i ne bih se bavio zašto nisam zvao 3-4. Rekli smo na zadnjem okupljanju da će biti novina, nekih ima. Odlučio sam ne raditi radikalne promjene sada, ovo je to što mislim da imamo najbolje i ne bih se bavio individualno bilo kim”, rekao je selektor Milošević.

Upitan je i selektor da li ga brine činjenica da mali broj naših igrača igra u Ligama peticama”.

“Može da bude problem, ali ne mora. Nisam razmišljao o tome. Mislim da smo svjedovci da je fudbal u Evropi napredovao, pa i na onim mjestima gdje nije to. Nisu samo Lige petice lige u kojima se igra dobar fudbal. Imate dosta reprezentacija koje igraju na ozbiljnom nivou, a nemaju igrače kao lige petice. Bilo bi poželjno da ima više igrača, ali ono što je najbitnije jeste takmičarski ritam koji moraju imati ako žele igrati na izuzetnom nivou. Najbitnije je da momci igraju. Mogli smo biti u situaciji da imamo 20 igrača iz Lige petice, a da ne igraju ili ulaze. Najbitniji paramtar je da igraju i to mi je jako bitno.”

Na spisku se nalazi i mladi Denis Huseinbašić.

“Što se njega tiče, radilo se mjesecima na njemu i bilo je logično da bude na spisku. Dosta ima zahtjeva, dosta preporuka, dosta savjeta sa strane koga bi trebali da završimo. Te procedure nisu jednostavne i ako se već odlučujemo tražimo momke koji mogu doprinijeti. Huseinbašić je jedan od momaka i drago mi je što je tu, a na njega računamo u budućnosti”, rekao je selektor, a potom se osvrnuo i na Saida Hamulića koji ne igra redovno u klubu:

“Taj momak je imao fenomenalan odnos na zadnjem meču, bio jedan od naših najboljih igrača. Ima tu momaka kojima se moramo baviti, moramo im pomoći. Ne smijemo ih precrtati. Hamulić ima kvalitet, možda ne onaj koji će donijeti prevagu, ali može pomoći svakoj ekipi. On je fenomenalan momak i zašto bih ga precrtao.”

Upitan je selektor i da li je u potpunosti sada okrenut ka podmlađivanju tima.

“Mislim da moramo ići u smjeru obnove tima. Većina je tražila promjene, a one ne mogu biti velike. Trebamo imati smjer kojim idemo, a ja dok sam tu imam smjer za koji mislim da je najbolji za ekipu.”, istakao je Milošević, a prenosi N1.

VEZANE VIJESTI

NOVI SELEKTOR

Poznato je kada će Sergej Barbarez biti zvanično predstavljen!

SARAJEVO

Savo Milošević više nije selektor fudbalske reprezentacije BiH!

BIVŠI SELEKTOR

Baždarević: J*bo ga ti šta ćeš na utakmici ako si protiv Saveza!

SELEKTOR BIH

Savo Milošević brzo zaboravio Ukrajinu, zapjevao u Beogradu!

ETNO SELO STANIŠIĆI

Kadetska reprezentacija BiH slavila protiv Bjelorusije!

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori