PREDSJEDNIK TURSKE

Oglasio se Erdogan po prvi put nakon skandala u Saudijskoj Arabiji!

UTAKMICA ODGOĐENA

Finale turskog Superkupa Fenerbahce - Galatasaray koje je trebalo početi u petak u 18:45 u Rijadu je odgođeno. Razlog ovog skandala je činjenica da domaćin meča Saudijska Arabija nije dozvolila igračima oba tima da izađu na teren u majicama s likom Kemala Ataturka, piše N1.

Galatasaray i Fenerbahce su imali u planu da na utakmici obilježe i stogodišnjicu osnivanja republike, banerima sa likom Kemala Ataturka koga smatraju ocem moderne države i dodatnim banerom na kome je trebalo da bude ispisana poruka, Ataturkov citat: „Mir u kući, mir u svijetu“.

Podsjetimo, Saudijskim domaćinima se to nije dopalo, a kada su domaćini zabranili isticanje banera, dva tima su riješila da u takvim okolnostima ne žele igrati i onda su se vratili u Tursku.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan prvi put se oglasio nakon skandala te poslao jasnu poruku.

“Iz bilo kojeg razloga, pogrešno je pretvarati sport u materijal dnevno-političkog takmičenja. To ne koristi našem sportu. Želimo da turski sport, posebno fudbal, dođe do izražaja uspjesima, a ne debatama. Izjave opozicionih stranaka od sinoć vidimo kao nove primjere eksploatatorske politike. Republika je zajednička vrijednost 85 miliona. Gazi Mustafa Kemal je osnivač ove zemlje”, rekao je Erdogan i kritikovao Republikansku narodnu partiju:

“Oni koji su do jučer govorili: ‘Vi niste Ataturkovi vojnici, nego njegovi psi’, i oni koji su hodali ruku pod ruku, nemaju nikakvu vrijednost u našim očima. Iako Republikanska narodna partija ne zna kako branimo čast, dostojanstvo i čast Turske i turskog naroda, cijeli svijet zna jako dobro. Čak i ako opozicija ne zna kako štitimo ugled naše zemlje, cijelo čovječanstvo zna. Republikanska narodna partija i njeni saveznici treba da prestanu da drže predavanja i, ako su iskreni, treba da postavljaju pitanja daleko od tačaka savezništva koje su produžetak separatističke organizacije.

“Ne možemo dozvoliti da se ovaj incident izvuče iz konteksta i iskoristi kao emisijski i provokativni materijal. Nismo oklijevali i nećemo oklijevati da preduzmemo sve korake koje je potrebno preduzeti u tom pogledu. Sportskoj zajednici prenosim najbolje želje. Očekujem od njih da iskreno prigrle duh fair-playa”, zaključio je.

Republikansku narodnu partiju je osnovao Kemal Ataturk i važi za najstariju stranku u Turskoj koja je opozocija vladajućoj AKP partiji i Erdoganu, piše N1.

VEZANE VIJESTI

TURSKA

VIDEO: Pogledajte novi majstorski pogodak Amara Begića u Turskoj!

TURSKA

Pogledajte 19. gol Edina Džeke u turskoj Super ligi!

TURSKA

BRILJIRA U TURSKOJ: Amar Begić upisao sjajnu asistenciju!

TURSKA

VIDEO: Amar Begić postigao prvijenac u Turskoj!

TURSKA

Ovo je najveći izlazni transfer iz turske Superlige svih vremena

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori