NESUĐENI SELEKTOR

Vaha se ponovo oglasio o preuzimanje reprezentacije i kafe sa Vicom!

BH. STRUČNJAK

Mnogo prašine proteklih mjeseci podigla je izjava Vahida Halilhodžića koji je istakao kako je spreman popiti kafu sa predsjednikom Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Vicom Zeljkovićem, te da je spreman pomoći, piše N1.

Sve se to izdešavalo nakon poraza našeg tima od Slovačke, a nakon čega je Meho Kodro dobio otkaz na klupi Zmajeva, samo dva susreta kasnije.

Podigla se velika euforija u domaćoj javnosti, ali je veoma brzo i ugašena. Popularni Vaha je istakao kako nije nikada rekao da će voditi tim, te da je spreman pomoći savjetima.

Do famozne kafe na kraju nije ni došlo, a Halilhodžić je u razgovoru za Deutsche Welle još jednom govorio zbog čega nije mogao preuzeti Zmajeva.

“Predsjednik Saveza je tražio susret sa mnom, da popijemo kafu, ali nije mogao da dođe, jer je shvatio po mojim izjavama da neće biti ništa. Bio sam decidan, da ne mogu u ovakvim uslovima da prihvatim vodstvo reprezentacije. Sva ta situacija u državi dosta utiče na ponašanje selektora. Za mene je bilo nemoguće da prihvatim tu funkciju, ne zbog finansija, jer bih ja to radio bez ikakve finansijske nadoknade. Žao mi je što su mnogi ljubitelji fudbala razočarani tim mojim potezom, ali drugačije nije moglo da bude”, rekao je Halilhodžić.

Osvrnuo se i na otkaz koji su čelnici FSBiH uručili Kodri nakon svega dvije utakmice.

“Meni je bilo iznenađenje zbog Mehe Kodre, kojeg poznajem. Poslije prvog poraza da se smijeni čovjek. To sa moralne i ljudske strane nije prihvatljivo”, istakao je Halilhodžić.

Govorio je i o problemima u reprezentaciji.

“Malo pratim, nisam u mogućnosti da pratim svaki put. Ne poznajem dovoljno sve te igrače. Sama činjenica da postoji konfuzija zbog stanja u državi. Znamo šta se dešava, da neki ljudi na svaki način pokušavaju da razjedine narode. Sport je kohezivna snaga koja bi mogla tenzije da smiri. Da ljudima malo više pružimo zadovoljstvo”, rekao je popularni “Vaha”, a prenosi N1.

VEZANE VIJESTI

NOVI SELEKTOR

Poznato je kada će Sergej Barbarez biti zvanično predstavljen!

BIVŠI SELEKTOR

Baždarević: J*bo ga ti šta ćeš na utakmici ako si protiv Saveza!

SELEKTOR BIH

Savo Milošević brzo zaboravio Ukrajinu, zapjevao u Beogradu!

ETNO SELO STANIŠIĆI

Kadetska reprezentacija BiH slavila protiv Bjelorusije!

INTERVJU

Evo šta je Vahid Halilhodžić rekao nakon poraza BiH od Ukrajine!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori