3. KOLO

Amar Osim: Borac je pun samopouzdanja, ali i mi smo!

VELIKI DERBI NA GRBAVICI

Željezničar će u okviru 3. kola M:tel Premijer lige BiH dočekati Borac, a tim povodom obratio se Amar Osim, šef stručnog štaba.

- Teška utakmica, kao i svaka u ovoj ligi. Početak je pokazao da su razlike veoma male, osim jedne visoke pobjede Borca u prvom kolu. Sve ostalo je tu negdje, istina i mi smo pobijedili prilično ubjedljivo, ali znamo da tolika razlika u kvalitetu nije uopšte. Borac je prilično dobro startovao, puni su samopouzdanja, ali i mi smo. Startali smo dobro, pokazali smo čak i mali napredak u odnosu na prvu utakmicu u nekim segmentima i ako budemo sutra daljnji napredak pokazali, a ponovili volju i energiju imamo razloga biti optimisti. Imamo sve igrače na koje smo mogli računati u Bijeljini, e sad kako ćemo igrati i u kojoj formaciji nismo još odlučili. Pokušat ćemo nešto iskombinovati da izvučemo najbolji mogući rezultat. Stavit ćemo igrači koji bi nekako najmanje pogodovali Borcu, hajmo tako to reći i na taj način pokušati ih dovesti u nezgodnu situaciju, a samim tim sebe dovesti u bolju poziciju za ostvarivanje dobrog rezultata, istakao je Osim.

- Sigurno da nam dolazi jako kvalitetna ekipa koja je osvojila maksimalan broj bodova u prve dvije utakmice kao i mi. Također, jedina su ekipa uz nas koja nije primila pogodak u dva odigrana kola. Međutim, mi kao i svaku utakmicu idemo na pobjedu i to je naš glavni cilj. Zadovoljan sam svojim igrama u dosadašnjim utakmicama, uvijek može bolje i uvijek ima prostora za napredak, ali za sada ide dobro hvala Bogu, kazao je Luka Juričić.

Utakmica se igra u utorak na Grbavici, bez prisustva gledalaca, sa početkom od 17:00 sati uz direktan prenos na Areni Sport 1.

VEZANE VIJESTI

PRESS KONFERENCIJA

Akrapović uoči Veleža: Teška su ekipa, taktički igraju ofanzivan nogomet!

SARAJEVO

Delegacija FK Željezničar odbila doći na sastanak koji organizuje Mirvić

ROĐENDAN KAPITENU

FK Željezničar čestitao rođendan Džeki, objavili zanimljive fotografije!

MOSTAR

Zrinjski slavio protiv Želje i gurnuo ih ka dnu!

TRENER ŽELJE

Akrapović ljutito: Imam posla s gospodom koja bira kad će igrati!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori