DERBI

JAGODIĆ I ZAKARIĆ PORUČILI: Na Grbavicu idemo po tri boda!

M:TEL PREMIJER LIGA BiH

Čekajući ishod žrijeba u Nionu fudbaleri Borca otputovali su u Sarajevo na megdan Željezničaru, koji se igra u okviru 3. kola m:tel Premijer lige BiH.

Na sarajevskoj Grbavici nas očekuje duel dvije ekipe koje u prva dva kola imaju maksimalan učinak, bez primljenog gola. Posljednji duel ovih timova u glavnom gradu BiH završen je bez pobjednika. U Borcu ne bi imali ništa protiv da tako bude i sutra, iako je cilj uzeti sva tri boda.

- Znamo šta je cilj, a jasno je da se radi o derbiju kola. Ovo su najlakše utakmice za igrati, to uvijek govorim igračima. Derbi dolazi nam u pravo vrijeme, u igrače imam puno povjerenje, oni mogu da naprave dobar rezultat, ali se s ovim duelom ne završava prvenstvo. Isti su uslovi za sve, nema pritiska od publike. Cijenim kolegu Amara Osima, poznajemo se dobro, imali smo dosta duela. Iako je Željezničar mnogo mijenjao u prva dva kola poznajemo njihovu igru i mislim da iznenađenja neće biti. Imamo četiri igrača koji su bili u Željezničaru, oni znaju kako se tamo radi i kako se dočekuju ovakve utakmice. Nećemo se braniti i ići na bod, već ćemo pokušati da dođemo do pobjede, rekao je trener Borca Vlado Jagodić.

Iskusni stručnjak najavljuje promjene u timu, jer je nekim igračima neophodan odmor. Za sutrašnji duel ne konkrurišu samo Kukrika i Subić.

- Svi znamo da Željezničar ovakve utakmice dočekuje veoma ozbiljno. Hendikep za obje ekipe je što nema publike. Idemo u Sarajevo da pružimo dobru i kvalitetnu partiju. Igrao sam sa 70-80% igrača koji su sada na Grbavici. Uz ozbiljan pristup možemo do dobrog rezultata, a to su tri boda i vjerujem da ćemo se sutra veče u Banjaluku vraćati srećni i zadovoljni, optimista je prvotimac Goran Zakarić.

Utakmica Željezničar – Borac igra se sutra u Sarajevu. Početak je u 17.00 časova uz TV prenos na 'Arena Sport'.

VEZANE VIJESTI

SARAJEVO

Mirvić i Ibričić suspendovani na duži period, Rožman dobio uslovnu kaznu

SARAJEVO

SAVEZ ODLUČIO: Sarajevo brutalno kažnjeno!

DANAS ZASJEDANJE

Savez ne dozvoljava da advokat brani FK Sarajevo na Disciplinskoj!

BANJA LUKA

Borac slavio protiv Zvijezde i gurnuo je u ambis!

KOŠEVO

Savez donio odluku o prekinutom duelu Sarajeva i Borca

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori