SARAJEVO

Vahid Halilhodžić: Politički bi bilo nemoguće da dođem u BiH

BEZ DLAKE NA JEZIKU

Vahid Halilhodžić u razgovoru za medije u inozemstvu otkrio je zašto nije preuzeo fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Predsjednik Vico Zeljković je tražio da popije kaficu sa mnom, trebao je doći u Dubrovnik. Bio je dogovor da se čujemo, a mene je zvalo desetine novinara sa ovog područja i ja sam im svima rekao da je to obična kafa, nemojte očekivati više od toga jer ja znam koliko je kompleksna politička situacija u BiH. Za mene je nepojmljivo da reprezentacija ne može igrati u Banjoj Luci i Mostaru. Ne mogu ja biti hipokrit, to je moja država, vjerovatno će me tu sahraniti, ali to ne mogu da prihvatim. Znate kakva je polarizacija, nacionalna i vjerska, to je nemoguće i što da me neko proziva, ja sam bio u tom ratu, ja sam se za tu državu borio, dao sve što sam imao i na kraju su sve opljačkali, ali to je moja država kakva je takva je", rekao je Halilhodžić te nastavio dalje:

"Tako da sam ja, iako su mnogi željeli da dođem i pomognem, to odbio. Politički bi bilo nemoguće da dođem, jednom sam rekao da moraš za pomoćnike uzeti hodžu, popa i fratra da zadovoljiš koncenzus politički. Meni je žao što BiH ne napravi veći rezultat, vidite šta Hrvatska radi, vi ste svi ponosni na nju. Vi niste svjesni koliko je ta selekcija po čitavom svijetu proslavila tu državu zahvaljujući nogometu. Volio bih da se nogometu bolje tretira".

VEZANE VIJESTI

INTERVJU

Evo šta je Vahid Halilhodžić rekao nakon poraza BiH od Ukrajine!

BH. STRUČNJAK

Halilhodžić je jedan od najtraženijih trenera, otkrio koliko ima ponuda!

NESUĐENI SELEKTOR

Vaha se ponovo oglasio o preuzimanje reprezentacije i kafe sa Vicom!

JABLANICA

Halilhodžić: BiH? Kakva država, takva reprezentacija

HAJDUK BEZ TRENERA

Vahid Halilhodžić otkrio da li preuzima Hajduk!

PROMO

Meridian ima najveće kvote za spektakl u Ligi šampiona: Bayern 3.90, Real Madrid 1.90

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori