MOSTAR

Zrinjski slavio sa 3:0 u gradskom derbiju

MOSTARSKI DERBI

Fudbaleri Zrinjskog danas su u zaostalom meču 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine pobijedili Velež.

Zrinjski je do vodstva došao već u 6. minuti. Nakon prekršaja na ivici šesnaesterca Tomislav Kiš je izveo slobodni udarac, a Mario Ćuže je sjajno šutirao glavom, ostaviviši golmana Hadžikića bez ikakvih šansi. 

Naredna dva gola u prvom poluvremenu su bili djelo Slobodana Jakovljevića, defanzivca "Plemića", koji su već u prvih 45 minuta odlučili pobjednika ovog susreta. 

Jakovljević je prvo pogodio nakon što je bio u najboljoj poziciji poslije jednog udarca i odbrane golmana Veleža, da bi na samom kraju prvog poluvremena postigao drugi gol. Ovoga puta je pogodio glavom nakon kornera. 

U drugom poluvremenu nije bilo pogodaka, ali su obje ekipe izašle dosta ofanzivno, što je bilo i očekivano za gostujuću ekipu. 

Treba napomenuti da su igrači Veleža prijetili svojim protivnicima, ali da su stativa i prečka u nekoliko navrata bili veliki saveznik njihovog rivala. Haskić i Gulijašvili su pogađali okvir gola.  

Gruzijac je posebno imao utjecaja na igru "Rođenih" u drugom poluvremenu i njegovim ulaskom su zaista živnuli. Međutim, to je bilo nedovoljno za bilo kakav povratak u utakmicu, ali dobra lekcija za ostatak sezone za Klafurićevu ekipu. 

Pobjedom u ovom susretu Zrinjski je preskočio Sarajevo i Široki Brijeg i zasjeo na drugo mjesto na tabeli Premijer lige BiH, dok je Velež ostao peti sa 17 osvojenih bodova.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

Omar Kuko - Veležov nebrušeni dijamant

MOSTAR

Zrinjski zbog nereda na derbiju dobio novčanu kaznu i zabranu navijačima

OBAVLJNEN ŽRIJEB

Zrinjski domaćin u prvoj finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine!

MOSTAR

ZRINJSKI U FINALU: Četvrti iz lige ide u Evropu!

MOSTAR

Ko će na megdan Borcu: Zrinjski ili Sloga?

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori