1/16 FINALA

Sarajevo rutinski ide dalje, Kadrić briljirao u Veležu, petarda GOŠK-a

KUP BIH

Danas je odigrano devet utakmica šesnaestine finala Kupa BiH, a jedno iznenađenje priređeno je u Tomislavgradu, HNK Tomislav eliminisan je od ekipe HNK Posušje nakon jedanaesteraca.

Poznato je novih devet učesnika osmine finala Kupa BiH.

U sjajnoj atmosferi u Gornjem Vakufu/Uskoplju, FK Sarajevo eliminsalo je ekipu Sloge rezultatom 1:4. Pogotke za Bordo tim postigli su Anđušić, Kyeremeh, Čataković i Penaranda, dok je za domaćina jedini pogodak postigao Vladimir Grubeša.

Većih problema nije imao ni Velež, koji je sa 0:6 eliminsao ekipu Bosne Visoko, dva pogotka postigli su Kadrić i Džafić, a jedan je dodao Halilović.

GOŠK je u Čitluku potopio nekadašnjeg prvaka Bosne i Hercegovine – ekipu Brotnja sa 0:5. Zvijezda 09 je sa tri pogotka u drugom poluvremenu izbacila ekipu GNK Bratstvo Bosanska Krupa, Posušje je nakon jedanaesteraca uspjelo izbaciti ekipu HNK Tomislava i osiguran plasman među 16 najboljih.

Uzbudljivo je bilo i u preostalim mečevima a prolaz dalje obezbjedili su: Igman Konjic, Laktaši/Goražde, Stupčanica, Jedinstvo Bihać.

Večeras se od 18 sati igra predzadnji susret šesnaestine finala Kupa BiH, između Radnika iz Bijeljine i dobojske Sloge. Posljednji susret ujedno možda i najinteresantniji u ovoj fazi takmičenja igra se između tuzlanske Slobode i FK Željezničara.

Napominjemo odgođene utakmice zbog premijerligaških obaveza između Čelika i Zrinjskog, Sutjeske Foča i Širokog Brijega, Tekstilca i Tuzle Citya, te Radnika iz Hadžića i Borca iz Banja Luke bit će odigrane naknadno.

VEZANE VIJESTI

KOŠEVO

Sarajevo u derbiju kola "razbilo" Velež

GABELA

Željezničar nakon preokreta slavio u Gabeli

SARAJEVO

Trener Sarajeva: Idemo sve pobijediti do kraja

DERBI U MOSTARU

Zrinjski razbijao Sarajevo, pa na kraju spašavali pobjedu!

LOŠE SUĐENJE

Mirza Kazlagić stadion Koševo napustio pod policijskom pratnjom!

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori