MOSTAR

Bilbija postigao novi hat-trick, Zrinjski zabio pet Zvijezdi

PETO KOLO PREMIJER LIGE BIH

HŠK Zrinjski je odigrao i drugu utakmicu u Premijer ligi za ovu sezonu i to vrlo efikasnu.

Protiv novog premijerligaša Zvijezde 09 aktualni prvak slavio je s 5:3 uz tri pogotka najboljeg strijelca lige svih vremena Nemanje Bilbije.

Nije prošlo ni 10 minuta utakmice a gledatelji na stadionu vidjeli su tri gola. Trener Krunoslav Rendulić prvi put je među vratnice poslao Omera Nirona, a Izraelac je primio gol u svom debiju već u drugoj minuti utakmice.

Stefan Veličković okrenuo se na 17 metara i šutirao, a lopta se odbila od nekoga iz obrane Zrinjskog i prevarila Nirona.

Ipak, Zvijezda 09 ne samo da nije uspjela očuvati vodstvo, nego je vrlo brzo ostala bez njega. U petoj minuti Franko Sabljić ušao je u šesnaesterac gostiju i poslao povratnu loptu, a Antonio Ivančić sproveo ju je u mrežu. 

Na sličan način Zrinjski je poveo tri minute kasnije, s tim da je asistent bio Kerim Memija, a strijelac Nemanja Bilbija.

Memija je sudjelovao i kod trećeg gola Zrinjskog, njegov ubačaj sa strane nakratko je izbila obrana Zvijezde, ali Matija Malekinušić je glavom iz blizine pogodio za 3:1.

I kada se činilo da će Zrinjski na odmor otići sa sigurnom prednosti Zvijezda 09 opet je zabio. Nigerijac Kayode Saliman pobjegao je obrani domaćih i kroz noge Nironu pogodio za 3:2. 

Da će i u drugom dijelu biti pogodaka naslutili smo odmah na početku kada je Memija pogodio vratnicu. U 51. minuti publika je ustala na noge. Nemanja Bilbija namjestio se i majstorski pogodio rašlje Zvijezdinog pogotka. Na 5:2 povisio je isti igrač. Bilbija je hat-trick postigao u 74. minuti i to na asistenciju Josipa Ćorluke. 

Treba dodati i da je novi golman Zrinjskog Omer Niron imao i nekoliko obrana u drugom dijelu, za što je dobio i aplauz s tribina mostarskog stadiona. Ipak, Izraelac se definitivno nije proslavio i u 90. minuti primio je i treći gol. Iz slobodnog udarca pogodio je Maksimović, a Niron je definitivno mogao bolje reagirati. 

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

Zrinjski zbog nereda na derbiju dobio novčanu kaznu i zabranu navijačima

OBAVLJNEN ŽRIJEB

Zrinjski domaćin u prvoj finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine!

MOSTAR

ZRINJSKI U FINALU: Četvrti iz lige ide u Evropu!

MOSTAR

Ko će na megdan Borcu: Zrinjski ili Sloga?

MOSTAR

VELEŽ PORUČIO: Cilj je bio napad na naše igrače!

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori