DOBOJ

Jagodić: Nema uzbune, nema alarma! Rad, rad i rad!

TRENER SLOGE IZ DOBOJA

Nakon trijumfa Sloge u prvom kolu Premijer lige BiH nad Sarajevom Dobojlijama je spletom okolnosti raspored dao tri vezana gostovanja dok ih četvrto očekuje u Posušju.

U razgovoru za Bhfudbal Jagodić je analizira tri vezana poraza:

"Najradije bih da ništa ne komentarišem. Mi smo poslije dobro odrađenih priprema i starta prvenstva došli u situaciju da moramo praviti 14-dnevnu pauzu radi odgađanja utakmice sa Željezničarom. Taj period sam morao da iskoristim da prvotimce držim u "tonusu" a ja sam, igrajući kontrolnu utakmicu u Bijeljini, dao priliku igračima sa manjom minutažom i time mnogo pogriješio".

"U toku mikrociklusa priprema za Konjic nam se povrijedio veoma bitan vezni igrač Nikola Dujaković, i pored svega toga mi smo i u Konjicu a i u Ugljeviku odigrali veoma dobro ali smo obe izgubili. Ovo sinoć je bio pretežak zadatak jer smo bili u situaciji da moramo izaći protiv ovako jakog Borca sa mnogo mladih igrača. Većina je i prvi put kročila na Gradski stadion. Borac je to iskoristio i nemilosrdno nas kaznio. Mojim igračima nemam šta zamjeriti. Prevelik je ovo bio "zalogaj" za njih većinu, pogotovo kada sam morao na poluvremenu iz igre izvesti kapitena Milanovića a u igru uvesti mladog Tatića (17 godina). Nikolić ima temperaturu već treći dan, Batar još nije prošao kroz "Comet" sistem, Grabež je imao tri žuta kartona a Siniša Dujaković natečen list noge."

"Kada sve to sagledam, težak i ubjedljov poraz mnogo boli, ali nemamo vremena ni za analizirati ovo, nego što prije zaboraviti i pokušati se detaljno pripremiti za sledeće, peto gostovanje u nizu, u Posušju. A onda reprezentativnu pauzu maksimalno iskoristiti za potpuni reset jer već poslije pauze imamo tri teške utakmoce u sedam-osam dana. Tuzla, pa zaostala sa Željezničarom koja nama sada ne odgovara ali ko nas pita za to, pa slijedi gostovanje Veležu. Nema uzbune, nema alarma, rad, rad, rad i samo rad svih struktura u klubu mora donijeti uspjeh" - detaljno nam je pojasnio situaciju strateg Sloge.

VEZANE VIJESTI

WWIN LIGA

Određeni termini utakmica prvog kola WWin lige BiH

DOBOJ

Sloga Meridian nastavlja saradnju sa Jagodićem

MODRIČA

Sarajevo slavilo protiv Sloge i stiglo na korak od Evrope

MOSTAR

EVROPA JE BLIZU: Velež slavio protiv Sloge iz Doboja!

MOSTAR

ZRINJSKI U FINALU: Četvrti iz lige ide u Evropu!

PROMO

Dva Bosanca završila još jedan veliki transfer

LJETUJ SEDAM DANA BESPLATNO: Registruj se u Meridianu, čekiraj u Turskoj!

Meridian ima najveće kvote za finale Evropskog prvenstva

Meridian start jači nego ikada: Uzmi 115 KM bonusa odmah

Završena velika nagradna igra za korisnike Visa kartica NLB Banke Sarajevo

Meridian ima najveće kvote za polufinale Eura: Francuska 3.10, Španija 2.80

U Meridianu najveće kvote na planeti: Španija 2.80, Francuska 2.50

Lucky’s 6 časti u Meridianu: Zabavi se i zgrabi dio od 3.000 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori