DOBOJ

Vlado Jagodić: Zdušno navijamo da prođe Sarajevo

TRENER SLOGE IZ DOBOJA

Dobojska Sloga Meridian će u utorak od 18 časova na Gradskom stadionu u Užicu odigrati prijateljsku utakmicu sa Hatom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Utakmicu je najavio Vlado Jagodić, šef stručnog štaba FK Sloga Meridian.

“Ostala nam je još jedna utakmica i mislim da nam je to i najteži protivnik u pripremnom periodu, a to je Hata iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Jedino što mi ostaje žal da oni nisu prihvatili da u jedan dan odigramo dvije utakmice po devedeset minuta. Takođe nisu htjeli da se utakmica igra na Zlatiboru, nego će se igrati na Gradskom stadionu u Užicu, jer hoće da igraju na pravom stadionu i mi smo to prihvatili. Kažem da mi je žal jer to je jedino u pripremama što nisam očekivao, a planirao sam. Međutim, Sarajevo ako prođe u četvrtak, a ja se nadam da hoće i zdušno navijamo za Sarajevo, vjerovatno će doći do odgađanja naše utakmice prvog kola protiv Sarajeva. Tada bi dobili vremena da i ova mlada grupa igrača, koji sutra možda neće imati ni priliku, a pogotovo neće igrati devedeset minuta, dobiju priliku da odigraju jednu kontrolnu utakmicu više nego što smo planirali, uz onu generalku koja je već dogovorena sa Laktašima. Tako da ćemo napraviti određenu kompenzaciju” – rekao je Jagodić za Meridiansport te nastavio:

“Ono što je bitno, želim da ekipa sutra odigra na način što sam čitavo vrijeme tražio, a to je da svaka sljedeća utakmica bude bolja od prethodne. Protivnik jeste težak, to je svjetska ekipa, ali ja se nadam da ćemo mi biti pravi kao do sada. Ovu utakmicu ćemo igrati takmičarski, što znači da će većina igrača odigrati svih devedeset minuta i napraviću maksimalno pet izmjena. Za utakmicu su nam upitni golmani Šćekić i Trako, koji imaju manjih problema sa leđima i vratom. Vrućine su velike i koriste se rashladni uređaji, što je vjerovatno malo imalo uticaja na to. U svakom slučaju, volio bih da odigramo takmičarski dobro, taktički odgovorno i zašto da ne – postignemo rezultat koji nama odgovara u ovom trenutku i kako bi mogli reći da smo veoma dobro zaokružili ovaj pripremni period. Ja vidim da samopouzdanje raste kod igrača i to me veseli, a pogotovo ako se odgodi utakmica prvog kola, mi ćemo biti top spremni za ono što slijedi u početku prvenstva”.

VEZANE VIJESTI

MODRIČA

Sarajevo slavilo protiv Sloge i stiglo na korak od Evrope

MOSTAR

EVROPA JE BLIZU: Velež slavio protiv Sloge iz Doboja!

MOSTAR

ZRINJSKI U FINALU: Četvrti iz lige ide u Evropu!

MOSTAR

Ko će na megdan Borcu: Zrinjski ili Sloga?

WWIN LIGA BIH

Nastavlja se WWin liga BiH: Derbi igraju Borac i Sloga u Banja Luci!

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori