VLADA USK

Klubovima u USK 80.000 KM za sportsku infrastrukturu!

VLADA USK POTIČE RAZVOJ SPORTA

U Bihaću je danas Sportski savez USK organizovao potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava sa predstavnicima 15 sportskih klubova sa područja ovog kantona, korisnika sredstava utvrđenih u budžetu Sportskog saveza USK za projekte sportske infrastrukture.

Premijer USK Mustafa Ružnić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi USK Edvin Alijanović i Jasmin Musić, predsjedavajući Skupštine Kantona, prisustvovali su potpisivanju ugovora za finansiranje projekata pristiglih po javnom pozivu SS USK za sufinansiranje projekata rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata te istakli opredjeljenost kantonalne vlasti da potiče razvoj sporta.

Emir Dautović, predsjednik SS USK kazao je da je ovo druga godina da USK budžetski planira sredstva za ovu namjenu te smatra da je ovo primjer dobre prakse i kvalitetne saradnje predstavnika kantonalne vlasti, sportskog saveza i sportskih klubova da stvaraju bolje uvjete za bavljenje sportom.

Ugovori su potpisani sa 15 sportskih klubova a Sportski savez USK, na osnovu Statuta i Pravilnika o kriterijima za raspodjelu sredstava namjenjenih iz Budžeta USK za oblast sporta i finansijskog plana prihoda i rashoda Sportskog saveza USK za ovu godinu, dodijelio je sredstva za: Nogometni klub „Una Nacionalni park“ Kulen Vakuf za rekonstrukciju i adaptaciju upravne zgrade – 4000 KM, USŠ „Tempo“ Bihać za projekat Moje zdravo dijete – 2000 KM, Omladinski fudbalski klub „Bihać“ za rekonstrukciju opreme - 5000 KM, JU za sport, odmor i rekreaciju Bihać za sanaciju rasvjete na terenima Stensa – 8000 KM, Nogometni klub „Sloga 1937“ Kralje – Vrkašić za rekonstrukciju svlačionica 3000 KM, Nogometni klub „Kamenica“ Bihać za rekonstrukciju ograde i betoniranje ulaza do svlačionica – 5000 KM, Udruženje ljubitelja prirode Eko sport, Ključ za energetsku efikasnosnost za sportski planinarski dom „Eko sport Lanište“- 3000 KM, Nogometni klub Ključ za osvjetljavanje stadiona – 10.000 KM, Sportski savez Bužim za projekat streljište Osoji dobio je sredstva u iznosu od 6000 KM. Iz Sanskog Mosta dva projekta dobila su sredstva i to Gradska dvorana Sanski Most za nabavku koševa – 10.000 KM i Klub ekstremnih sportova „Condor“ Sanski Most za adaptaciju i rekonstrukciju Sportskog objekta Hangar – 2000 KM. Iz Cazina sredstva su dobili Sportski centar „Salih Omerčević“ Cazin za sanaciju i rekonstrukciju svlačionica Alinac – 10.000 KM, Nogometni klub „Mladost“ Polje – Cazin za sanaciju svlačionica i sanitarije u upravnoj zgradi – 5000 KM, Nogometni klub „Radnički“ Ćoralići“ Cazin za rekonstrukcija sale za sastanke i kafeterije – 2000 KM te Gimnastički klub „Sarah“ Cazin za opremanje gimnastičke sale dobio je iznos od 5000 KM.

VEZANE VIJESTI

BOSANSKI PETROVAC

Izabran najbolji sportista Unsko-sanskog kantona za 2023. godinu!

SANSKI MOST

Sanski Most uskoro dobija moderni sportski kompleks!

VRNOGRAČ

Obilježena 10. godišnjica stradanja Ljutih krajišnika

USK

Mladi sportaši sa područja USK otputovali na igre prijateljstva!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori