SARAJEVO

Baždarević: Ako budem selektor biću zato što vrijedim

POTENCIJALNI SELEKTOR ZMAJEVA

Odlaskom Faruka Hadžibegića s klupe fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine krenula je licitacija imenima kandidata koji bi mogli uskočiti na upražnjeno mjesto.

Kako smo i navikli u prethodnih nekoliko godina, kao kandidati se spominju Vahid Halilhodžić, Safet Sušić, Sergej Barbarez..., a tu je i nekadašnji selektor „Zmajeva“ Mehmed Baždarević.

Baždarević je vodio našu reprezentaciju u periodu od 2014. do 2017. godine. Naslijedio je ekipu od Safeta Sušića, a tri godine kasnije napustio je kormilo „Zmajeva“ nakon što mu je istekao ugovor.

 

Iako su pojedini mediji pompezno najavili da se Mehmed Baždarević nudi Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, bh. stručnjak je u razgovoru za „Dnevni avaz“ demantirao te navode. Jedno je biti na raspolaganju, a drugo otvoreno se nuditi, kako je to pogrešno predstavljeno u Baždarevićevom slučaju.

- Nuđenja nema, niti ću se nuditi, ali ću ispoštovati proces izabiranja novog selektora Bosne i Hercegovine – rekao je Baždarević za „Dnevni avaz“.

Pompezno se najavljuju novi selektori. Osim „standardnih“, tu su i neka nova imena koja se nameću kao potencijalni kandidati za klupu reprezentacije Bosne i Hercegovine. No, Baždarević poziva na strpljenje.

- Trebamo pustiti da se stvari slegnu, da odgovorni ljudi u Fudbalskom savezu BiH razmisle šta i kako dalje. Neka stvari idu svojim tokom, ali najvažnije je da se stvari slegnu – kazao je Baždarević.

Baždarević je kao igrač, a kasnije i kao trener emotivno doživljavao stvari na terenu. Pobrao je simpatije mnogih bh. navijača. Nikada nije krio ljubav prema svojoj domovini i reprezentaciji BiH, ali Baždarević ističe da ne bi bio selektor „samo zato što je patriota“.

- Ja sam trener, bio sam i selektor. Neću da budem selektor samo jer sam patriota. Ako budem selektor, bit ću zato što vrijedim i što znam taj posao. To mi je nešto što najviše volim u životu – naglasio je Baždarević.

VEZANE VIJESTI

WWIN LIGA

Određeni termini utakmica prvog kola WWin lige BiH

GRBAVICA

Fudbaleru Željezničara se izgubio svaki trag, niko ne zna šta se dešava

NJEMAČKA

Armin Gigović napravio najveći iskorak u karijeri i potpisao za Bundesligaša

SARAJEVO

Marinović: Želimo izvući najbolje igrače, bitno je da imamo kontinuitet

MOSTAR

Barbarez i stručni štab u akciji, kuju ozbiljne planove

PROMO

Dva Bosanca završila još jedan veliki transfer

LJETUJ SEDAM DANA BESPLATNO: Registruj se u Meridianu, čekiraj u Turskoj!

Meridian ima najveće kvote za finale Evropskog prvenstva

Meridian start jači nego ikada: Uzmi 115 KM bonusa odmah

Završena velika nagradna igra za korisnike Visa kartica NLB Banke Sarajevo

Meridian ima najveće kvote za polufinale Eura: Francuska 3.10, Španija 2.80

U Meridianu najveće kvote na planeti: Španija 2.80, Francuska 2.50

Lucky’s 6 časti u Meridianu: Zabavi se i zgrabi dio od 3.000 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori