ZENICA

BORDO DAME BEZ KONKURENCIJE: Dupla kruna za SFK Sarajevo

NOVI TROFEJ SARAJEVA

Igračice SFK 2000 Sarajevo pobijedile su danas u Zenici mostarsku Eminu sa 1:0 u finalu Kupa Bosne i Hercegovine za seniorke, te su nakon titule u prvenstvu osvojile i drugi trofej ove sezone.

Meč je odigran u lijepom ambijentu pred solidno ispunjenim tribinama zeničkog Trening centra. Prvu priliku imala je Emina u 4' kad je Merima Gradinović izašla sama pred gol Sarajki, ali nije bila precizna. Sličnu situaciju dvije minute poslije imala je Maja Jelčić na drugoj strani, ali ni ona nije bila uspješna.

Do kraja prvog poluvremena viđena je izjednačena igra bez izglednijih prilika za pogodak sve do 45' kad „bordo“ tim dolazi do prednosti. Dajana Spasojević je centrirala sa desne strane, a Minela Gačanica sa peterca glavom postiže gol.

U drugom poluvremenu terensku inicijativu i više pokušaja imala je sarajevska ekipa, ali se rezultat više nije mijenjao.

Po završetku utakmice trenerica SFK 2000 Sarajevo Samira Hurem je izjavila:

„Sretni smo zbog još jednog osvojenog trofeja. Možda nam je nedostajalo malo motivacije pa nismo bili na nivou na kojem smo navikli, ali i igračice Emine su igrale bolje nego u prethodne dvije naše međusobne utakmice. Na kraju, najvažnije za nas je da smo pobijedili. Čestitam igračicama i stručnom štabu. Bilo je ovo pravo finale i vjerujem da je i publika mogla da uživa u kvalitetnom fudbalu. Čestitke i NS/FS BiH na odličnoj organizaciji finalne utakmice. Atmosfera je takođe bila odlična i publika je napravila predivan ambijent što je dalo posebnu draž ovom finalu.“

Pehare i medalje finalistima uručili su v.d. generalni sekretar NS/FS BiH Adnan Džemidžić i član Komiteta za takmičenje Vladimir Glavaš.

VEZANE VIJESTI

SARAJEVO

SFK Sarajevo 2000 protiv Osijeka u Ligi prvaka za žene

BUTMIR

Uz pet golova Maje Jelčić Sarajevo potvrdilo novu titulu

BEOGRAD

Bordo dame remizirale protiv Crvene zvezde u Beogradu

ŽENSKI FUDBAL

BORDO DAME U LJUBUŠKOM: Prvakinje BiH odradile trening!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori