PROMO

Decenija najboljeg prijateljstva Binga i SOS Dječijih sela u BiH

DONACIJA U IZNOSU OD 44.000 KM

Najveća bh. kompanija Bingo nastavlja podržavati rad SOS Dječijih sela u BiH.

Već deset godina Bingo je najbolji prijatelj porodice SOS mame Amire te će vrijednom donacijom u iznosu od 44.000 KM biti osigurano sve što je tokom godine dana potrebno djeci za sretno i bezbrižno odrastanje dok se dio donacije usmjerava za podršku porodicama Programa jačanja porodica.

Obilježavanje desetogodišnje saradnje ozvaničeno je potpisivanjem ugovora o donaciji između izvršnog direktora za biznis operacije kompanije Bingo Edina Ibrahimovića i nacionalnog direktora SOS Dječijih sela BiH Malika Garibije.

Već deset godina dio smo ove sjajne organizacije čiji je način brige o djeci i mladima jedinstven. Sretni smo što smo tokom protekle decenije doprinijeli zdravom odrastanju djece iz naše porodice, ali i mladih kroz druge programe poput Programa jačanja porodica ili YEEP i YES projekta. Pripremiti ih za samostalan put je najteži posao, a mi smo se trudili da tokom svih ovih godina budemo stabilan oslonac mami Amiri i ostatku tima SOS Dječijih sela. Osim finansijske podrške, uključeni smo u radionice i dijelimo naša iskustva sa mladima s ciljem da ih pripremimo za tržište rada, za realni, poslovni svijet. Kontinuirano uključujemo i naše poslovne partnere i podstičemo ih na aktivnosti koje usmjeravamo ka SOS Dječijim selima u BiH. O emocijama je suvišno govoriti. Uvijek se radujemo zajednički provedenom vremenu, a druženja će biti još više u narednom periodu“,  kazao je Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije Binga.

“U dinamičnom svijetu u kojem živimo, rijetka su snažna partnerstva koja traju deceniju. Mi smo u kompaniji Bingo dobili, s razlogom kažemo najbolje prijatelje, jer imamo podršku, razumijevanje, partnere sa kojima otvoreno dijelimo uspjehe, tuge, dileme i strateške planove.  Deceniju svjedočimo sa koliko istinske posvećenosti i nesebičnosti Bingo odgovara na potrebe djece, mladih ljudi i porodica u riziku da sa ponosom i zahvalnošću izgovaramo – to su naši najbolji prijatelji. Sa porodicom mame Amire postoji jedna posebna vrsta poveznosti koja je rezultirala  sigurnim i sretnim odrastanjem djece u porodičnom okruženju, uz spoznaju da imaju snažan oslonac. Pored toga, uvijek smo nailazili na razumijevanje za podršku mladima na njihovom putu ka osnaživanju i traženju zaposlenja, a uz to Bingo podupire i naš rad sa socijalno ugroženim porodicama. Šta reći osim, hvala Bingo od srca jer ste naši najbolji prijatelji“, rekao je nacionalni direktor organizacije Malik Garibija.

Vrijednom donacijom u iznosu od 36.000 KM bit će osigurano sve što je potrebno dječacima i djevojčicama iz porodice SOS mame Amire tokom godine dane, a sa dodatnih 8.000,00 KM bit će pružena pomoć socijalno ugroženim porodicama iz Programa jačanja porodica kroz njihovo osnaživanje i jačanje roditeljskih vještina, kako bi biološke porodice ostale na okupu. Bingo godinama podržava i mlade ljude u njihovoj pripremi za potrebe tržišta rada, ali i u pronalasku prvog zaposlenja.

Više informacija o radu SOS Dječijih sela BiH i kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.

VEZANE VIJESTI

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

PROMO

Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

PROMO

Bingo nastavlja podršku ženskom poduzetništvu!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori