MOSTAR

Jusufbegović: Respektujemo protivnika ali vjerujemo u sebe

FINALE KUPA BIH

Kada se pogleda sastav s kojim je Velež krenuo na megdan Sarajevu u finalu Kupa može se vidjeti kolike i kakve promjene doživjela momčad Rođenih u posljednjih godinu dana.

U odnosu na taj susret, tu su tek Zeljković, Dejanović i Anđušić. Od igrača koji su bili starteri klub su napustili Jovičić Radović, Ćosić, Radovac, povrijeđeni su Hasanović i Zvonić, Ovčina trenira odvojeno.

Sigurno to nije mala brojka, posebno ako se u to društvo dodaju igrači koji su u ovom trenutku ozljeđeni.

Skoro cijela jedna postava ili barem pola iste, jer su autu pored gore navedinih Hasanovića i Zvonića još Blagojević, Bajrić, Domić. Međutim, nema izbora Jusufbegović, oni igrači koji su tu moraju izaći na teren, dati maksimum, moraju pokušati obraniti trofej i treći put zaredom izboriti plasman na europsku scenu što bi bio ogroman uspjeh. Naravno, postoji još uvijek ta mogućnost kroz prvenstvo, ali tu opet jako malo Velež ovisi o sebi. 

U posljednjih 13 utakmica Kupa Velež je izgubio samo jednu što je svakako podatak koji vrijedi izdvojiti, ali isto tako Zrinjski je u posljednje dvije sezone imao vrlo malo slabih dana, skoro da se takvi mogu prebrojati na prste.

"Svjesni smo kvalitete protivnika i razlike koju su napravili u odnosu na sve ostale ekipe, međutim mi ćemo se probati postaviti u ulogu koja će nam dati mogućnost da pobjedimo. Tako se i pripremo za ovaj susret. Respektujemo protivnika, ali vjerujemo u sebe. Probat ćemo da u svakom momentu utakmice naglasimo svoje kvalitete i da pokušamo to iskoristiti. Sigurno nas čeka teška utakmica, nema sumnje. Ali tu smo stigli smo finala i na nama je da u jednoj ovakvoj utakmici damo maksimum. Pokazali smo ove sezone kako možemo igrati, vidjelo se posebno u onoj posljednjoj utakmici protiv Zrinjskog u prvenstvu kada smo po prikazanom trebali uzeti bod" naglasio je trener Veleža Nedim Jusufbegović.

Velež će nema sumnje imati veliku podršku svojih navijača koji su onaj izdvojeni broj ulaznica (3.000) "razgrabili" za samo nekoliko sati.

I prošle sezone je u samom finalu koje se također igralo na Bilinom polju Velež imao iza svojih leđa 12-tog igrača, navijače. Ekspedicija Veleža je također u jutarnjim satima krenula prema Zenici gdje će odraditi jedan trening, prije sutrašnjeg duela. 

 

VEZANE VIJESTI

MEDIJSKE AKTIVNOSTI

Jusfubegović: Svi znamo šta nam ova utakmica može donijet!

MOSTAR

VELEŽ ODBIO SARAJEVO! Hoće li se iko odazvati?

MOSTAR

IZBACILI VELEŽA: Široki Brijeg u 1/2 finalu Kupa BiH!

NOVI KIKS SUDIJA

TUZLA CITY ŽESTOKO OŠTEĆENA: Poništen je čist gol protiv Veleža!

MOSTAR

SPEKTAKL U ČAPLJINI: Velež želi trijumf za play off!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori