ZENICA

Zmajevi zasluženo slavili protiv Islanda sa 3:0!

ODLIČNA IGRA BH. TIMA

U prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Bosna i Hercegovina je slavila sa 3:0 protiv Islanda.

Naša reprezentacija je odigrala odlično prvo poluvrijeme i stekla dva gola prednosti, mada je uz malo sportske sreće mogla i do ubjedljivije prednosti. Već u 5’ dvije dobre prilike za „zmajeve“, ali je u oba navrata golman Islanđana izašao kao pobjednik u duelima sa Amirom Hadžiahmetovićem i Ermedinom Demirovićem.

U 10’ sjajno je sa desne strane centrirao Amir Hadžiahemtović, ali je udarac glavom Ermedina Demirovića golman Islanda Runar Runarsson zasutavio na samoj gol-liniji. Ipak, Runarsson je kapitulirao u 14. minutu. Nakon šuta Smaila Prevljaka, lopta je došla do Radeta Krunića koji sa 7-8 metara postiže vodeći gol za „Zmajeve“.

I pored rezultatske prednosti, izabranici Faruka Hadžibegića su nastavili sa napadima. U 31’ minutu dobro je glavom šutirao Siniša Saničanin, ali je Runarsson izbacio u korner.  

Ofanzivna igra se isplatila ponovo u 40. minutu. Amar Dedić je sjajno prošao po desnoj strani i centrirao, Smail Prevljak šutirao, a Rade Krunić natrčava na odbijenu loptu i postiže svoj drugi gol na utakmici. U 44. minutu sjajno je sa preko 20 metara šutirao Jusuf Gazibegović, a golman krajnjim naporom loptu prebacio preko gola.

U nastavku utakmice tempo igre je pao, ali je u 63’ Amar Dedić doveo stadion „Bilino polje“ do usijanja. Povukao je loptu u sredinu sa desne strane i preciznim udarcem sa 20 metara postigao treći gol i nagradio sebe za odličnu igru u večerašnjoj utakmici.

U ostalim susretima grupe J, Portugal je savladao Lihtenštajn sa 4:0, dok su Slovačka i Luksemburg odigrali u Trnavi susret bez golova.

U nedjelju od 20:45 sati Bosna i Hercegovina gostuje u Slovačkoj.

VEZANE VIJESTI

NOVI SELEKTOR

Poznato je kada će Sergej Barbarez biti zvanično predstavljen!

SARAJEVO

Savo Milošević više nije selektor fudbalske reprezentacije BiH!

ZMAJEVI

BUM IZ SAVEZA: Sergej Barbarez preuzima Zmajeve?!

WWIN LIGA BIH

Nastavlja se WWin liga BiH: Derbi igraju Borac i Sloga u Banja Luci!

POBJEDA ŽELJEZNIČARA

PRVI BODOVI NA STRANI: Željezničar pobijedio Slogu!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori