GRADAČAC

Željezničar u Gradačcu ovjerio plasman u polufinale Kupa BiH!

FOTO: ADEM ĆATIĆ

Fudbaleri Željezničara su u okviru revanš susreta 1/4 finala Kupa BiH savladali Zvijezdu sa 3:2.

Zvijezda je povela u drugoj minuti. Mujagić je iskoristio grešku golmana Želje i pogodio za 1:0. Santos u šestoj minuti iskosa šutira preko gola Zvijezde.

U 15. minuti Hodžić (99) sjajno prima loptu, šutira iz voleja, ali golman Zvijezde fantastično brani. Nakon kornera Kosorić šutira, ispred gola blokira defanzivac domaćih. Minutu poslije Drljo šutira malo preko gola. U 18. minuti Hodžić šutira sa distance, lopta se odbija u korner. Nakon kornera Santos šutira glavom preko gola.

U 31. minuti Kosorić glavom vraća u peterac, a Cocalić sa pet metara šutira preko gola. Udarac Drlje iz 42. minute iz prekida dobro brani Dabić. Velika šansa za Plave u 44. minuti. Santos je ostavio za Hodžića koji sa 16 metara šutira tik pored stative. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Domaći su u 47. minuti poveli sa 2:0. Huseinbašić je izašao pred gol Željel i sigurno pogodio za vodstvo Zvijezde od 2:0. Plavi su potom za dva minuta poravnali rezultat. Prvo je Beganović u 49. minuti ubacio, a Štilić iz voleja pogodio za 2:1. Samo dvije minute poslije bilo je 2:2. Hodžić napadač je gurnuo za Štilića koji sjajno lobuje Dabića.

Štilić šutira iz prekida u 70. minuti, Dabić odbija u korner. Željo je poveo u 77. minuti. Benjamin Šehić je snažno šutirao iskosa i pogodio za slavlje Plavih. 

VEZANE VIJESTI

28. KOLO

VAŽNA POBJEDA: Željezničar minimalno pobijedio Široki Brijeg!

GRBAVICA

Željezničar imenovao Dinu Đurbuzovića za novog trenera ekipe

GRBAVICA

Galić heroj navijača Plavih: Skinuo je parolu Hordi zla

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

VJEČITI DERBI

DANAS JE NA RASPOREDU 152. VJEČITI DERBI: Željo ili Sarajevo?

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori