Druga liga - jug

Čapljinci s puno optimizma ulaze u proljetni dio Druge lige FBiH!

OPTIMIZAM VLADA NA BJELAVAMA

Sutra počinje proljetni dio Druge lige Federacije Bosne i Hercegine. HNK Čapljina prvi meč igra u gostima protiv HNK Stolac.

U redovima ekipe s Bjelava vlada optimizam zbog dobro odrađenih priprema i kvalitetnih pojačanja za nastavak sezone. Uprava radi odličan posao, klub su digli praktično sa samog dna, određeni pomaci već se mogu uočiti te svakim danom jedan su korak bliže cilju - stabilnom klubu i perspektivnoj ekipi koja će se u budućnosti bazirati na vlastitom kadru i stepenicu po stepenicu koračati ka višem rangu.

Bili smo prisutni na posljednjem treningu Čapljinaca prije meča u Stocu te razgovarali sa šefom struke, Damirom Borovcem koji nas je detaljno pojasnio stanje u momčadi i očekivanja od proljetnog dijela prvenstva.

"Sve je drugačije nego u prvom dijelu sezone, u pripreme smo krenuli puno ozbiljnije i sa juniorima i starijim igračima te smo dosta treninga odradili", kazao je Borovac te nastavio:

"Što se tiče pripremnih utakmica bilo je tu dosta dobrih stvari ali i loših koje smo otklanjali u hodu, da bi na kraju dobili dva dobra pojačanja a radi se o Ivanu Buhaču i Stjepanu Vegi, gdje s njima možemo napraviti ozbiljniju priču. Prvenstvo je jedno dok su pripreme nešto sasvim drugo", rekao je šef struke Čapljinaca te se osvrnuo na omladince kojih je veliki broj u prvoj ekipi, ali paralelno igraju i juniorsku ligu:

"Vidjelo je da juniori koji rade s nama od ljeta da su se digli i prvu utakmicu slavili sa 7:1. Sigurno da će to biti puno bolje i ljepše u odnosu na prvi dio".

Zatim se referirao na naše pitanje o sutrašnjem meč sa Stocem:

"Protiv Stoca idemo na pobjedu, rasterećeni smo i idemo uživati u nogometu. Ako samo budemo trčali kao na pripremama teško da nas iko može dobiti, ali biće tu svega. Puno ozbiljnije se radi, kao i Uprava i svi moramo biti zadovoljni".

Borovac je istakao kako se klub i ekipa dižu zajedno.

"Moram se vratiti na proljetni dio kada je klub bio u rasulu, krenuli smo u formiranje nove ekipe ali to je već bilo kasno, mjesec dana smo kasnili, gdje smo uzeli ulazne juniore, kao i stariji igrači koji nisu igrali po par sezona. Svi skupa smo se digli, i mlađi i stariji, primjer Menala koji u prvom dijelu sezone nije mogao doći u završnicu da bi sada najmanje pet šest puta u gol šansi, dok nam Vego i Buhač trebaju dati dimenziju više", zaključio je trener Čapljine.

Nakon trenera Borovca riječ se uzeo sportski direktor kluba Pero Menalo:

"Mi kada smo ljetos preuzeli klub situacija je bila takva da nismo znali da li će klub dalje uopće postojati, sada već nakon šest mjeseci rada rezultati se vide na svim razinama, od omladinske škole do insfrastrukture i sada je red na prvom timu da rezultate digne na stepenicu više. Kompletirali smo kadar mjesec i pol dana prije prvenstva, svi igrači koji su došli registrirani su tako da imamo velika očekivanja. Došli su nam Buhač i Vego, dva najzvučnija pojačanja, imamo i mladih igrača koji su se nametnuli, od Kuzmana, Beće, tako da očekujemo iskorak u rezultatskom smislu", kazao je Menalo.

Osvrnuli smo se na stanje u omladinskim kategorijama kluba.

"I to kao i sve ostalo u klubu kada smo došli, uvjeti nisu bili na razini da bi mogli raditi ozbiljnije iskorake. Sada već, iako rezultati i tablica nisu bitni u omladinskom pogonu, to je neko mjerilo i pokazatelj kako su napredovali i dizali se u svakom pogledu", pojasnio je sportki direktor Čapljinaca.

Veliko pojačanje Čaplini je stiglo, ni manje ni više, nego iz Željezničara. Radi se o brzonogom Stjepanu Vegi koji je s nama podijelio prve impresije nakon potpisao za klub s juga naše zemlje:

"Odlučio sam bio da se prestanem baviti nogometom, ali na nagovor sportskog direktora Pere Menala, odlučio sam pomoći klubu. Zatekao sam mlade momke u klubu, mogu još da napreduju i uče od nas stariji, i klub je u vrlo dobrom stanju, što mi je drago. Već godinu dana sam razmišljao da prestanem igrati, tako sam i odlučio napustiti Željezničar", kazao nam je Vego.

Osim iskusnijih igrača željeli smo čuti mišljenja i juniora koji su od početka sezone u prvom timu trenera Borovca i itekako pokazuju da se na njih može ozbiljno računati.

"Očekivanja su velika, doveli smo par dobrih pojačanja, nadam se da će sve ovo biti dobro i idemo na sve pobjede", rekao je 18-godišnji Marko Mrvalj koji je u Čapljinu došao iz juniora Gorice.

"Odlično je trenirati sa igračima poput Vege, Menala i Buhača, imaju mnogo iskustva. Nas mlade igrače dosta nauče", objasnio je Mrvalj te se osvrnuo na nastupe u juniorskoj ligi:

"Juniori su stvarno dobri, trude se i daju sve od sebe, iako paralelno treniramo sa prvim timom dajemo svoj maksimum. Najvažniji je prelaz iz juniora i seniore, nadam se da dobro nam ide" - zaključio je Mrvalj.

"Radimo punom parom te očekujemo trijumf u Stocu, dobili smo i pojačanja uz par iskusnijih, mislim da ćemo biti dobra ekipa. Osim prvog tima startali smo i sa velikom pobjedom nad juniorima Ljubuškog od 7:1. Mogu kazati da je ogromna razika igrati juniorski i seniorski nogomet te nam iskustvo igranja u Drugoj ligi FBiH znači puno" - kazao je mladi Denni Cvjetičanin, krilni napadač Čapljine.

Jedno je sigurno, klub se digao na veću razinu, atmosfera koju smo zatekli na treningu pokazuje da se i radi ozbiljno ali i da vlada zajedništvo i pozitivan duh.

Možemo reći da na Bjelavama pušu neki novi vjetrovi.

VEZANE VIJESTI

ČAPLJINA

Bulini puleni brojali do osam protiv Gruda!

Druga liga - centar

Senzacija: Čapljina dovodi bivšeg igrača Dinama i Bayerna?!

ZENICA

ZENIČKI VELIKAN: Čelik je prvak Druge lige FBiH - Centar!

TRANSFER VIJESTI

Bivši igrač Željezničara potpisao za Čapljinu

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori