TURSKA

Čak 23 igrača prvi put mogla bi osvojiti šampionat Turske

EDIN VIŠĆA NA KORAK OD TITULE

Fudbalski klub Medipol Basaksehir na korak je do osvajanja prvog naslova prvaka Turske, a ako se to i dogodi čak 23 igrača prvi put će postati državni šampioni ove zemlje, javlja Anadolu Agency (AA). 

Lideru na tebeli Basaksehiru, u slučaju da ovog vikenda pobijedi Trabzonspor, pripast će titula prvaka Turske za sezonu 2019/2020. 

Slavlje u Basaksehiru bez sumnje će biti ogromno s obzirom da čak 23 igrača u tom klubu prvi put imaju priliku osvojiti tursko prvenstvo, a to su: Edin Višća, Mahmut Tekdemir, Irfan Can Kahveci, Alexandru Epureanu, Gael Clichy, Martin Skrtel, Junior Caicara, Enzo Crivelli, Eljero Elia, Robinho, Danijel Aleksić, Berkay Ozcan, Volkan Babacan, Fredrik Gulbrandsen, Okechukwu Azubuike, Aziz Eraltay, Carlos Ponck, Miguel Vieira, Mert Vurak, Ahmet Said Kivanc, Muhammet Arslantas, Yunus Emre Baloglu i Muhammed Emin Sarskaya. 

Svega pet fudbalera u Basaksehiru ranije je imalo priliku osvojiti šampionat s nekim od turskih klubova. 

Mehmetu Topalu je to pošlo za rukom dva puta, i to s Fenerbahceom i Galatasarayom, Demba Bai jedanput s Besiktasom, Mertu Gunoku dva puta s Fenerbahceom, Uguru Ucaru dva puta s Galatasarayem i Gokhanu Inleru jedanput s Besiktasom. 

Kada je riječ o fudbalerima koji su osvojili šampionate s klubovima u ligama drugih zemalja, njih sedam je to uspjelo, među kojima i reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća, dva puta sa Željezničarom iz Sarajeva u svojoj zemlji. 

Među fudbalerima Basaksehira s najinteresantnijom i svakako najbogatijom statistikom je Brazilac Robinho koji je dosad u četiri zemlje osvojio šampionat. 

U Španiji je dva puta slavio titulu prvaka sa Real Madridom, kao i sa Santosom u svojoj domovini, te po jednom u Italiji s Milanom i s Guangzhou Evergrandeom u Kini. Sve ukazuje da bi Robinho ovog vikenda kao petu zemlju u kojoj je bio državni prvak mogao uvrstiti i Tursku. 

VEZANE VIJESTI

TURSKA

VIDEO: Amar Begić postigao prvijenac u Turskoj!

TURSKA

Ovo je najveći izlazni transfer iz turske Superlige svih vremena

TURSKA SUPER LIGA

Edin Višća majstorski pogodio za novu pobjedu Trabzonspora!

PREDSJEDNIK TURSKE

Oglasio se Erdogan po prvi put nakon skandala u Saudijskoj Arabiji!

TURSKA

Čovjek koji je nokautirao sudiju prošle godine dobio fair-play nagradu!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori