BANJA LUKA

Iz Borca tvrde da nisu izbačeni iz evropskih takmičenja!

ODLUKA UEFA-e

UEFA je danas na svojoj zvaničnoj stranici objavila da je kaznila FK Borac iz Banja Luke.

Naime, UEFA je saopštila da je Borac dobio trogodišnju zabranu igranja evropskih takmičenja počevši od sezone 2024/2025, te novčanu kaznu u iznosu od 10.000 eura i to zbog nepodmirenih finansijskih obaveza.

No, banjalučki klub je izdao saopštenje gdje je to demantovao.

Saopštenje prenosimo u cijelosti.

- FK Borac nije izbačen iz evropskih takmičenja, a naš klub dobio je novčanu kaznu od UEFA-e u iznosu od 10.000 evra zbog određenih kašnjenja prilikom izmirenja finansijskih obaveza u sezoni 2022/23.

Naš klub je, kao i svi drugi klubovi koji nastupaju u evropskim takmičenjima, pod stalnim monitoringom UEFA-e, koja je tokom sezone u nekoliko navrata detaljno kontrolisala poslovanje FK Borac.

Zbog dospjelih, a neizmirenih obaveza sa 15.oktobrom 2022.godine, naš klub je kažnjen novčano sa 10.000 evra uz obavezu da plati i dodatnih 1000 evra troškova monitoringa bez bilo kakvih dodatnih uslovljavanja.

Novčana kazna, jedina je koja pristigla u naš klub, koji, ponavljamo, nije izbačen iz evropskih takmičenja kako su to napisali, bez prethodne provjere, brojni ovdašnji mediji.

FK Borac, trn je u oku mnogima, a to se iznova dokazalo i danas kada nas očekuje novi premijerligaški ispit.

Senzacionalistički naslovi i neprovjerena pisanja, ciljano su usmjerani da se baci ljaga na klub.

FK Borac od svojih obaveza i odgovornosti, a pogotovo prema krovnoj kući evropskog fudbala nikada nije bježao niti je na bilo koji način, u bilo kom trenutku, doveden u situaciju da mu se zabrani nastup u takmičenjima pod pokroviteljstvom UEFA-e.

Neka je na čast onih koji su sebi dopustili da u javnost plasiraju netačne informacije, a nama ostaje da se, uprkos svim medijskim podmetanjima, iz dobro znanih nam “kuloara i izvora”, borimo za novi nastup na evropskoj sceni.

FK Borac iskoristiće sva pravna sredstva da zaštiti svoj ugled, a od svih medija koji su plasirali informaciju da je našem klubu zabranjen nastup u evropskim takmičenjima traži da demantuju napisano.

FK Borac, ukoliko za to bude potrebe, podnijeće i tužbu protiv onih koji su, tek tako, sebi dopustili, a u tome su po običaju prednjačili sarajevski portali, da se poigraju sa ugledom kluba koji će uskoro da proslavi vijek postojanja, stoji u saopštenju FK Borac. 

VEZANE VIJESTI

SARAJEVO

Mirvić i Ibričić suspendovani na duži period, Rožman dobio uslovnu kaznu

SARAJEVO

SAVEZ ODLUČIO: Sarajevo brutalno kažnjeno!

DANAS ZASJEDANJE

Savez ne dozvoljava da advokat brani FK Sarajevo na Disciplinskoj!

BANJA LUKA

Borac slavio protiv Zvijezde i gurnuo je u ambis!

KOŠEVO

Savez donio odluku o prekinutom duelu Sarajeva i Borca

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori