HOLANDIJA

Velike nada Ajaxa želi nastupati za Bosnu i Hercegovinu!

MAJKA MU JE BOSANKA

Nogometaš Ajaxove momčadi do 17 godina Precious Joel Uche-Chukwu Ugwu (16) izrazio je želju da u budućnosti nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ugwu igra na poziciji stopera, iza sebe ima odličnu polusezonu u U-17 momčadi velikana iz Holandije, a već se špekulira o tome da bi se u skorijoj budućnosti mogao priključiti i drugoj momčadi Ajaxa.

U njegovu životnu priču BiH je ušla preko majke, ona je odrasla u Njemačkoj, ali porijeklom je iz Bosne i Hercegovine. U jednom razgovoru za medije mladi nogometaš potvrdio je da bi volio nastupati za reprezentaciju naše zemlje, a istaknuo je i da mu je Džeko najdraži nogometaš.

"Da, želim igrati za Bosnu i Hercegovinu. Nikad nisam upoznao nekog iz reprezentacije, ali naravno da bih želio. Najdraži igrač mi je Edin Džeko. Nadam se da ću ga uskoro imati priliku upoznati. Znam govoriti naš jezik. Ne baš savršeno, pričam ga s mamom. Pisati još nisam naučio, ali trudim se", rekao je Ugwu za Sportsport.ba pa dodao:

"Mama mi stalno priprema našu hranu. Baš jučer su na meniju bili ćevapi i grah. Ipak, najdraže naše jelo mi je pita, sirnica naravno. Nitko me još uvijek nije kontaktirao iz Saveza, ali kad bih dobio poziv, naravno da bih se odazvao. Kad je riječ o porukama koje dobivam od navijača, one mi gode. Stvarno je lijep osjećaj."

VEZANE VIJESTI

NIZOZEMSKA

Tahirović nastavio u dobroj formi, danas je sjajno pogodio za Ajax!

VELIKO PRIZNANJE

BRAVO: Tahirović osvojio nagradu Johan Crujiff talent mjeseca!

NOVA ASISTENCIJA

Ajax šokantno ispao iz Kupa, Benjamin Tahirović upisao novu asistenciju!

NIZOZEMSKA

TAHIROVIĆ DIŽE FORMU: Asistencija u remiju Ajaxa!

NIZOZEMSKA

Tahirović ulazi u formu, tačnost dodavanja skoro savršena!

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori