ITALIJA

Senzacionalni transfer u srušenoj Turskoj: Galata kupuje Zaniola!

ODLAZI ZBOG SVAĐE SA MUOURINHOM

Nicolo Zaniolo (23) bio je miljenik navijača Rome i predodređen za nasljednika Francesca Tottija.

U legendu kluba mladi ofenzivac i reprezentativac Italije je ušao proljetos, kada je u finalu Konferencijske lige postigao jedini gol na utakmici protiv Feyenoorda za prvi europski trofej Rome. Međutim, ove sezone došlo je do šokantnog obrata.

Simbol Rome i njena maskota ultimativno je zahtijevao odlazak iz kluba u zimskom prijelaznom roku. To je razbjesnilo navijače, a klub je nakon početnog šoka rekao da može otići, ali samo uz odštetu od 35 miliona eura i da nikakva posudba ne dolazi u obzir te da je otpisan iz prve momčadi.

Zaniola su željeli mnogi klubovi, ali konkretni su bili samo Bournemouth i Milan.

Spas mu je senzacionalno ponudio turski lider Galatasaray, a Zaniolo ga je prihvatio te odlazi iz Rome za koju je u 128 utakmica postigao 24 gola i namjestio ih 18.

U Turskoj naime prijelazni rok traje do sredine februara, a Gianluca Di Marzio i Fabrizio Romano, najpouzdaniji izvori s mercata, javljaju da su klubovi i igrač sve dogovorili te da Zaniolo danas popodne leti u Istanbul kako bi potpisao za Galatasaray ugovor na tri i pol godine uz 3.5 miliona eura godišnje plaće.

Spomenuti izvori navode da je Roma ipak pristala bitno smanjiti raniji odštetni zahtjev te da dobiva između 20 i 22 miliona eura. Bez obzira na popust koji je Galatasaray dobio, Zaniolo i s tom odštetom postaje daleko najskuplji ulazni transfer u historiji Turske. Transfer za anale događa se u najgore vrijeme za Tursku, dan nakon katastrofalnog potresa koji je pogodio zemlju i u kojem je poginulo najmanje pet hiljada ljudi. 

VEZANE VIJESTI

TURSKA

Fenerbahče u Superkupu šalje juniore protiv Galatasaraya!

VLADAN KOVAČEVIĆ

Nesuđenog bh. reprezentativca u svoje redove dovodi turski velikan!?

TURSKI SUPER KUP

Osiguran direktan prenos turskog Super Kupa između Fenera i Galate!

TURSKA SUPER LIGA

Danas Džeko i Fenerbahče protiv Galatasaraya za prvo mjesto!

ZENICA

Tahirović: Portugal respektujemo, ali se nikoga ne bojimo

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori