LONDON

Propao transfer najskupljeg stopera na svijetu!

GVARDIOL NEĆE U LONDON

Chelsea je dogovorio transfer Benoita Badiashilea iz Monaca za iznos od 38 miliona eura, javlja The Athletic.

Londonski klub je s igračem dogovorio sve osobne uvjete i višegodišnji ugovor, a uskoro bi trebao biti određen i termin za liječnički pregled i potpis ugovora.

Dugo je Chelsea tražio igrača kojim bi popunio poziciju lijevog stopera u svom kadru, a glavna želja čelnika engleskog kluba bio je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol.

Hrvatski stoper je na taj transfer pristao, ali se Leipzig i Chelsea nisu uspjeli dogovoriti oko odštete i posao je propao.

Podsjetimo, Gvardiol je najskuplji branič na svijetu prema novim podacima Transfermarkta, najpoznatije stranice koja procjenjuje vrijednost nogometaša.

Vrijednost bivšeg braniča Dinama porasla je sa 60 na 75 miliona eura te sada dijeli prvo mjesto s portugalskim članom Manchester Cityja Rubenom Diasom.

Osim toga, poznato je da ga Leipzig ne bi pustio ispod 90 miliona eura pa nije nejasno zašto je Chelsea na kraju ipak odabrao Badiashilea koji je višestruko jeftiniji igrač.

Gvardiol je prošle godine iz Dinama otišao u RB Leipzig za 18.8 miliona eura, a već se ljetos povezivao s najvećim europskim klubovima, iako mu ugovor s njemačkim prvoligašem vrijedi do 2027. godine. 

VEZANE VIJESTI

ŠPANIJA

Mbappe je odbio ‘najveću ponudu u historiji fudbala’

ŠPANIJA

Marca: Mbappe je potpisao za Real

ŠPANIJA

Bomba' iz Pariza: Mbappe odlazi u Real Madrid!

BH. REPREZENTATIVAC

TRANSFER BOMBA: Amara Dedića u svoje redove dovodi Chelsea?

SLUŽBENO SAOPŠTENJE

SAGI DOLAZI KRAJ: Oglasio se Real u vezi Mbappea!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori