QATAR 2022

ZAVRŠENO SP: Argentina je novi prvak svijeta u fudbalu!

U FINALU BOLJI OD FRANCUSKE

Argentina je u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca pobijedila branitelja naslova Francusku sa 4:2.

"Gaučosi" su tako došli do treće titule prvaka svijeta, a kapiten te selekcije Lionel Messi osvojio je jedini trofej koji mu je do sada nedostajao. 

Argentina su bili bolji veći dio susreta, posebno u prvom poluvremenu kada je golovima Messija sa bijele tačke i Di Marije došla do dva gola prednosti. 

U finišu drugog poluvremena Francuzi su se probudili, a Mbappe je golovima u 81. i 81. minuti uspio svojoj reprezentaciji donijeti izjednačenje i produžetke. 

U dodatnih 30 minuta postignuta su još dva pogotka. Prvo je Messi došao do svog drugog gola u 109. minuti, ali su se Francuzi ponovo vratili u 118. kada je sa bijele tačke pogodio Mbappe i postigao hat-trick. Napadaču PSG-a to je bio osmi pogodak na prvenstvu čime je osvojio titulu najboljeg strijelca,ali mu to nije pomoglo da dođe i do druge titule prvaka svijeta. Imali su Francuzi u posljednjoj minuti priliku da naprave veliki preokret ali je udarac Kolo Muanija koji je izašao sam pred gol Argentine odbranio Martinez.

U izvođenju penala uspješniji su bili Argentinci koji su pogodili sva četiri puta, dok su Francuzi promašili jedan šut dok je golman Martinez odbranio udarac Comana.

Na kraju se Argentinci mogu radovati trećoj titulu prvaka svijeta, a prvoj nakon 1986. kada su predvođeni Maradonom u finalu savladali Njemačku.

Bronzanu medalju osvojila je reprezentacija Hrvatske koja je u subotu u susretu za treće mjesto savladala Maroko sa 2:1.

VEZANE VIJESTI

LEGENDARNI ARGENTINAC

JE LI MOGUĆE: Tri godine nakon smrti sud donio presudu u vezi Maradone!

ARGENTINA

SULUDE SCENE: U Argentini sudija izbo fudbalera na terenu!

DRAMA U BRAZILU

Ovako Martinez brani svoje navijače: Udario brazilskog policajca!

FRANCUSKA

LOVREN O FRANCUSKOJ: Ovdje život nije normalan!

FRANCUSKA

Pogledajte golčinu Seada Kolašinca u pobjedi Marseillea!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori