INTERVJU

PJANIĆ: Ako imaš jaku želju i radiš na tome, sve možeš da postigneš

INTERVJU ZA OLIMPIJSKI KOMITET BIH

Trenutno najaktuelnija “sportska priča” je prelazak bh.reprezentativca Miralema Pjanića iz Juventusa u Barselonu.

Olimpijski komitet BiH je napravio izuzetno interesantan intervju sa našim Miralemom Pjanićem uz pomoć Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

U Bosni i Hercegovini je sa velikim oduševljenjem primljenja vijest da ste potpisali ugovor za jedan od najboljih fudbalskih klubova svijeta. Kakav je osjećaj ostvariti dječački san?

Miralem Pjanić: Osjećaj da se ostvari dječački san je nešto izuzetno emotivno. Jednostavno, radio sam cijeli život za to, dosta sam se stvari odricao od djetinjstva, ali jednostavno sam stvorio ono što sam sebi zacrtao. Nije lahak put, nije lahko biti fudbaler, a već da zamisliš da igraš u klubovima kao što je Juventus i Barselona, za mene je to vrhunska karijera. Neću da stanem tu gdje sam trenutno, nego želim da osvojim sve moguće kao sportista i kao fudbaler.

Sada kada ste već igrač Barselone, koje tri osobe van fudbalskog svijeta su Vam pomogle da ostvarite svoj cilj?

Miralem Pjanić: Ako bih trebao izdvojiti onda su to roditelji, sin i djevojka, odnosno familija.

A kada bi morali izdvojiti samo jednu osobu sa najviše uticaja u Vašoj sportskoj karijeri?

Miralem Pjanić: Najviše uticaja u mojoj sportskoj karijeri sigurno je imao otac pošto je on uvijek tu, od kada sam počeo pa do sada, uvijek je bio tu uz mene i podržavao me u dobrim i teškim trenucima.

Poznato je da BiH ima mnogo mladih, talentiranih fudbalera koji nažalost ne igraju u vrhunskim fudbalskim klubovima. Koje je vaše mišljenje po ovom pitanju?

Miralem Pjanić: Mislim da tu jednostavno treba puno rada i truda, naravno potrebni su dobri treneri i dobri uslovi. Najviše što treba mladom fudbaleru je želja, volja, trud, jednostavno da nemaš limita. Ja nikad sebi nisam mogao reći zašto neko drugi može biti bolji od mene, zašto on može, a ja ne mogu. Mislim da ako ti želiš nešto vrlo jako i radiš na tome, sve možeš da postigneš u životu.

Šta biste poručili mladim sportistima iz svih BiH sportskih saveza, članica Olimpijskog komiteta BiH?

Miralem Pjanić: Naravno, vrlo je bitan dobar rad i pametan rad, dobri uslovi. Važno je imati trenere koji su uvijek na najvećem nivou i koji stalno uče neke nove stvari pošto sport napreduje i jednostavno nije kao prije 20, 30 godina. Zadnjih godina je mnogo napredovao i svi treneri sad moraju da prate nove stvari, da uče što je najbitnije, a pored trenera i sportaši, djeca i svako ko se bavi sportom. Kako sam ja dostigao ovo što jesam, mislim da je najbitnije imati vjeru u sebe, da ti vjeruješ i da imaš želju, da ne stavljaš sebi neki limit. Zašto neki španac, nijemac, brazilac ili neko drugi mora biti ispred nas? Jednostavno svako može ostvariti svoj cilj ako želi, nema tu odakle si šta si i ko si, nego jedostavno koliko truda i rada ulažeš u sve to što želiš postići.

VEZANE VIJESTI

INTERVJU

Miralem Pjanić: Pred nama je životna utakmica!

BRAZIL

Daniel Alves osuđen na 4,5 godine zatvora

FRANCUSKA

L'Equipe donosi ekskluzivu: Pjanić se vraća u Evropu!

BH. REPREZENTATIVAC

Sa kojom velikom zvijezdom sin Miralema Pjanića trenira u teretani!?

ŠPANIJA

Barcelona želi švedsko čudo od djeteta. Pogledajte njegove poteze

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori