QATAR

Hrvatska osvojila 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru!

HRVATIMA BRONZA

Fudbalska reprezentacija Hrvatske osvojila je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru, nakon što je danas u meču za treće mjesto slavila protiv selekcije Maroka rezultatom 2:1.

Hrvatska je tako osvojila svoju drugu svjetsku bronzu, nakon one 1998. godine u Francuskoj.

Hrvatska je ofanzivnije ušla u utakmicu, odigranu na Internacionalnom stadionu "Khalifa" u Dohi, a bilo je to jasno već u sedmoj minuti. Lopta iz slobodnog udarca stigla je do Ivana Perišića, ovaj asistriao za Joška Gvardiola koji pogađa glavom za vodstvo Hrvatske 1:0. 

Navijači Hrvatske imali svega jedan minut za slavlje, jer je Maroko poravnao rezultat već u devetom minutu. Slobodan udarac ovog puta bio je za Marokance, visoka lopta prema kaznenom prostoru, dohvatio ju je Majer, a Achraf Dari glavom poslao u mrežu hrvatskog golmana Dominika Livakovića. 

Luka Modrić je u 24. minuti ima priliku da „vatrenima“ donese vodstvo, šutirao je sa same ivice kaznenog prostora, no dobro je na golu bio postavljen golman Maroka Bono.

Odlična prilika za Marokance u 29. minuti, Hakimi je centrirao s desne strane ali se tamo nije najbolje snašao njegov saigrač koji se nalazio pred golom. Marokanci su ponovo zaprijetili u 37. minuti, En-Nesyri je odlično skočio, ali nije najbolje zahvatio tu loptu. 

Onda u 42. minuti, nakon dugog napada Hrvatske, Livaja je dodao Mislavu Oršiću, koji vrlo precizno šutira, dotakao je tu lopto Bono, a ona se odbila od stativu i završila u mreži. 2:1 za Hrvatsku nakon prvog poluvremena. 

Oršić je u drugom minutu nastavka utakmice snažno šutirao, no lopta je pogodila vanjski dio mreže. Nešto slabiji tempo u nastavku drugog poluvremena, naročito u odnosu na prvo poluvrijeme. 

Hrvati su u 74. minuti očekivali penal nakon što je Gvardiol pao u kaznenom prostoru, no sudija je dao znak da se igra nastavi. Potom su Marokanci imali priliku za izjednačenje, Livaković je sjajno odbranio šut Hakimija. Protest fudbalera Maroka nakon što je jedan od njihovih saigrača srušen na samoj ivici kaznenog prostora. Igra je nastavljena. Mateo Kovačić se u 87. minuti sjajno snašao, šutirao prema golu ali je lopta završila u autu. 

Promjene rezultata do kraja nije bilo, 2:1 za Hrvatsku bio je konačan rezultat susreta za treće mjesto SP u Katari. Hrvatska se vraća kući sa svojom drugom bronzom na svjetskim prvenstvima. Maroko također odlazi kući zadovoljan kao jedina afrička reprezentacija koja se našla među četiri najbolje reprezentaije svijeta. 

Preostala je još finalna utakmica Svjetskog prvenstva Kataru između Argentine i Francuske, koja se igra sutra na stadionu "Lusail" s početkom u 16.00 sati, čime će biti okončano 22. Svjetsko fudbalsko prvenstvo održano u Kataru.

VEZANE VIJESTI

HRVATSKA DRUGA LIGA

OVAKVE ORANICE NEMA U BIH: Nemoguć teren u Hrvatskoj!

VEZNJAK DINAMA

OGLASIO SE SUČIĆ: Hrvatska je moja domovina!

HRVATSKA

U HNL dolaze strane sudije, HNS tražio da to ne budu sudije iz BiH!

HRVATSKA

Bivši reprezentativac BiH osuđen na uslovnu kaznu od osam mjeseci

HRVATSKA

Selektor Hrvatske dobio otkaz zbog izjave o Dinamu

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori