QATAR 2022

SRBIJA IDE KUĆI: Švicarska slavila sa 3:2!

GRUPA G

Fudbaleri Brazila pretrpjeli su minimalan poraz od selekcije Kameruna, dok je Švicarska bila bolja od Srbije rezultaom 3:2 u posljednjem kolu grupe G na Svjetskom prvenstvu u Kataru pa su Brazil i Švicarska izborili prolaz dalje.

U posljednjem, trećem kolu grupe G Brazil je pred 86.000 gledalaca na stadionu "Iconic" u Lusailu pretrpio minimalni poraz od Kameruna, ali je već ranije osigurao prolaz u nastavak turnira. Gol za utješnu pobjedu Kameruna u samoj završnici meča postigao je Vincent Aboubakar, koji je potom i isključen zbog drugog žutog kartona kojeg je dobio zbog nepropisne proslave.

U drugom meču iste grupe na stadionu "974" u Dohi ljuti rivali Švicarska i Srbija odigrali su jedan od najboljih mečeva na turniru s mnogo napetosti i preokreta, a na kraju su Švicarci slavili rezultatom 3:2.

Švicarci su bolje otvorili meč i poveli golom Xherdana Shaqirija u 20. minuti meča. Srbija je u narednih 15 minuta došla do preokreta golovima Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića, ali pred kraj prvog poluvremena pogađa i Breel Embolo za Švicarsku. Gol za pobjedu Švicarske i plasman među 16 najboljih selekcija na Mundijalu u Kataru postigao je Remo Freuler.

Brazil je zauzeo prvo mjesto u konačnom poretku grupe G sa šest bodova, koliko ima i Švicarska s nešto lošijom gol razlikom. Kamerun ima četiri, a Srbija bod i te dvije selekcije su okončale nastup u Kataru.

Završetkom ovih utakmica poznati su i svi parovi osmine finala Mundijala u Kataru.

Mečevi Nizozemska - SAD i Argentina - Australija igraju se 3. decembra. Dan kasnije igraju Francuska - Poljska i Engleska - Senegal.

Utakmice Japan - Hrvatska i Brazil - Južna Koreja igraju se 5. decembra, a dan kasnije se igraju dueli Portugal - Švicarska i Maroko - Španija.

VEZANE VIJESTI

HRVATSKA

Brutalna poruka u Zagrebu za Livaju poslije poraza od Lokomotive!

VJERA

Igrač Real Madrida postao musliman zbog lijepe Srbijanke

REGIJA

Srbija ukinula ljiljane i orla s nogometnog dresa, vraća se grb sa 4S

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Rusija potvrdila utakmicu sa selekcijom Srbije, poznat i datum!

BOSANSKI PETROVAC

Izabran najbolji sportista Unsko-sanskog kantona za 2023. godinu!

PROMO

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

I ove godine u Hotelu Hills najbolja proslava 8. marta

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori