KOŠEVO

SLUŽBENO: Velež imenovao novog šefa stručnog štaba!

POPULARNI FEJA SE VRATIO

Nedim Jusufbegović imenovan je za šefa stručnog štaba Veleža. Na klupi će naslijediti Amara Osima koji je potpisao sporazumni raskid ugovora sa Rođenima.

Nedim Jusufbegović rođen je 30. septembra 1974. godine u Sarajevu.

Nakon uspješne igračke karijere posvetio se edukaciji za fudbalskog trenera te danas posjeduje UEFA Pro licencu. Svoju trenersku karijeru započeo je na klupi sarajevskog Olimpika, nakon čega u oktobru 2013. godine dolazi u Mostar na poziciju Šefa stručnog štaba mostarskih Rođenih, gdje ostaje do marta 2015. godine.

Nakon perioda provedenog u Veležu svoje trenersko znanje prenosio je i u ekipama Zvijezde iz Gradačca, GOŠK-a, zeničkog Čelika te Igmana iz Konjica.
Svakako vrijedi istaći i to da je od augusta 2022. godine imenovan na funkciju kadetske U17 reprezentacije Bosne i Hercegovine sa kojom je ostvario plasman u elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Potpisom ugovora između Fudbalskog kluba Velež i gospodina Jusufbegovića precizirano je će novi Šef stručnog štaba biti vezan za Rođene do kraja takmičarske sezone 2023/2024.

"Pratio sam Premijer ligu maksimalno. Ekipu Veleža poznajem. S pojedinim igračima sam radio. Poznajem i stručni štab. Ostalo je još pitanje kondicionog trenera, probat ćemo da se držimo nekih kriterija ali mislim da nećemo pogriješiti. Apsolutno vjerujem u ovaj igrački kadar. Smatram da može da se ostvari bolji rezultat nego što je to sada, ali i bolji dojam. Imam puno razumijevanje prema bivšem treneru Amaru Osimu. Cijenim sve trenere koji su ostavili trag na ovu ekipu. I Rahimića, i Dudića i Osima. Nadam se da ću na jedan kvalitetan način nastaviti taj rad i unaprijediti ekipu", kazao je Jusufbegović na predstavljanju. 

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

VELEŽ ODBIO SARAJEVO! Hoće li se iko odazvati?

WWIN LIGA BIH

ROĐENI SIGURNI: Velež rutinski savladao Igman iz Konjica!

MOSTAR

IZBACILI VELEŽA: Široki Brijeg u 1/2 finalu Kupa BiH!

NOVI KIKS SUDIJA

TUZLA CITY ŽESTOKO OŠTEĆENA: Poništen je čist gol protiv Veleža!

22. KOLO WWIN LIGE

NASTAVLJA SE AGONIJA VELEŽA: Tuzla uzela bod u Vrapčićima!

PROMO

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

I ove godine u Hotelu Hills najbolja proslava 8. marta

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori