MOSTAR

VIDEO: Mostarska policija uhapsila 18 navijača Zrinjskog!

HULIGANI U AKCIJI

Brzom i efikasnom reakcijom pripadnika MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona sinoć je u Mostaru zaustavljen huliganski pohod velike grupe "Ultrasa", navijača Zrinjskog.

Uznemireni građani su sinoć u 22.35 sati na Bulevaru uočili veliku grupu od 30-tak nepoznatih osoba koje su bile obučene u crnu odjeću i koje su u rukama imale razne predmete, a koja se kretala prema ulici Adema Buća, odnosno, naselju Cernica, što su i prijavili policiji.

Kako nam je potvrđeno iz Uprave policije MUP-a HNK, odmah po prijavi su reagirale brojne policijske ekipe, koje su stigle na lice mjesta, nakon čega se grupa razbježala prema Šetalištu.

Međutim, tu su policajci uspjeli stići veći dio njih te su, potvrđeno nam je, utvrdili da se radi o „Ultrasima“, kod kojih su pronađene veće količine baklji, pirotehničkih sredstava, teleskopskih palica, potkapa, ali i kamenja.

- Ukupno je privedeno 18 osoba, među kojima je jedna maloljetna. Poduzete su sve mjere i radnje s ciljem pronalaska ostalih aktera, a privedenim osobama su uručeni prekršajni nalozi - rekao nam je Ljudevit Marić, portparol Uprave policije MUP-a HNK.

Mešu privedenim su šestorica 20-godišnjaka, sedmorica 18-godišnjaka, trojica 19-godišnjaka, jedan 21-godišnjak i jedan maloljetnik (17).

Također, policija je na jednoj zgradi u ulici Adema Buća utvrdila da je ispisano više grafita crvenom bojom "HŠKZ 1905" i "Ultras 1994".

VEZANE VIJESTI

WWIN LIGA BIH

ROĐENI SIGURNI: Velež rutinski savladao Igman iz Konjica!

MOSTAR

Zrinjski slavio protiv Želje i gurnuo ih ka dnu!

ZRINJSKI SIGURAN

ZRINJSKI U POLUFINALU: Plemići bolji od Jedinstva iz Bihaća!

KUP

Sarajevo i Borac na Koševu, Zrinjski ovjerava prolaz

NOVI KIKS SUDIJA

TUZLA CITY ŽESTOKO OŠTEĆENA: Poništen je čist gol protiv Veleža!

PROMO

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

I ove godine u Hotelu Hills najbolja proslava 8. marta

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori