PARIZ

SUŠIĆ PORUČIO: Hrvatska je u krugu favorita na SP!

LEGENDARNI SAFET SUŠIĆ PAPE

Najbolji fudbaler Bosne i Hercegovine svih vremena i jedna od najvećih legendi na prostoru bivše Jugoslavije Safet Sušić prognozirao je u razgovoru za UNU predstojeće Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Popularni Pape, koji već godinama živi i radi u Francuskoj rekao je da je veoma teško izabrati jednu ili dvije reprezentacije koje bi mogle postati prvaci svijeta.

"Već sam rekao da je po meni favorit jedna od ekipa koje su već ranije osvajala Svjetsko prvenstvo. Vrlo teško je izabrati jednu ili dvije, ali tu svakako ubrajam Španiju, Francusku, Brazil, Argentinu i Njemačku. Od tih pet ekipa, vjerovatno treba tražiti budućeg prvaka", govori nam Pape. 

Potom se osvrnuo i na komšije, odnosno Hrvatsku, koja je vicešampion svijeta, te Srbiju, koju s klupe predvodi Papetov veliki prijatelj i nekadašnji saigrač iz selekcije Jugoslavije Dragan Stojković Piksi.

"Reprezentacije koje mogu da se uključe u grupu favorita su prije svega Hrvatska. Oni su zadržali dosta igrača od prošlog Mundijala i imaju zaista dobru ekipu. Ne treba tu otpisati svakako ni Belgiju te Holandiju. Kada je u pitanju Srbija, pa oni imaju odličnog selektora. Piksi je napravio veliki posao, jer je bio prvi u grupi ispred Portugala, još su ih pobijedili u posljednjoj utakmici u gostima što je velika stvar. Ekipu ne poznajem dobro, osim selektora, čuo sam za imena, ali nisam imao priliku da ih gledam. Međutim, opet sama činjenica da su završili prvi u grupi ispred Portugala dovoljno govori", dodaje Sušić.

Ističe da je veliki problem kod Srbije to štu su smješteni u realno najtežoj grupi na Svjetskom prvenstvu.

"Najveći problem Srbije je proći u osminu finala. Tu su Brazil, pa Švajcarska, koja je u grupi završila ispred Italije. Tu je još Kamerun, ali oni Srbiji vjerovatno neće praviti probleme. Mislim da će između Srbije i Švajcarske biti velika borba za drugo mjesto, jer je Brazil po meni favorit", jasan je Sušić.

Iako živi u Francuskoj, gdje je stekao status legende i zvanično proglašen za najboljeg igrača PSŽ-a svih vremena, Pape govori da ne vjeruje da Francuska može do nove titule.

"Imaju dva vrhunska igrača, a to su Karim Benzema i Kylian Mbappe. Ipak, pitanje je da li će Benzema igrati u prvoj utakmici, jer jučer nije trenirao s ostalim igračima. Još od 1962. godine nije se dogodilo da jedna ekipa dva puta zaredom bude prvak i mislim da će se ta tradicija nastaviti. Takođe, Francuska je imala mnogo problema, ostali su bez Pogbe, Kantea, Kimpebea... Njih ne smatram za prve favorite, ali opet zavisi od dvojca u napadu. Ako Mbape odigra kao što je igrao na prošlom Svjetskom prvenstvu, ako Benzema ako bude u formi i ako uopšte bude igrao, onda bi moglo tu biti svašta", mišljenja je Sušić.

Ipak je na kraju na naše insistiranje otkrio koje dvije ekipe smatra za glavne favorite.

"Ako već moram izdvojiti dva tima, onda su to Brazil i Njemačka. To su samo moje prognoze", ističe Pape, te se osvrnuo i na Lea Mesija.

"Argentina je tu, ali ne vidim ih da mogu osvojiti prvenstvo. Mesi ove godine igra daleko bolje nego prošle, ali ne treba zaboraviti da je Mesi pred krajem svoje karijere. Moram još da navedem jednu ekipu koja bi mogla napraviti iznenađenje, a to je Danska. Imaju sve, igraju dobro, gledao sam ih, vrlo su disciplinovani, imaju dobre rezultate u posljednje vrijeme, niko na njih ne računa. Sjetićemo se svi 1992. godine kada su bili Evropski prvaci, a na Euro otišli umjesto Jugoslavije. Nemaju zvijezda, a mogu iznenaditi", zaključuje u razgovoru za UNU Sušić.

VEZANE VIJESTI

SELEKTOR BIH

Savo Milošević brzo zaboravio Ukrajinu, zapjevao u Beogradu!

NORVEŠKA

Izabranici Dubravka Orlovića preokrenuli 0:2 protiv Crne Gore

ETNO SELO STANIŠIĆI

Kadetska reprezentacija BiH slavila protiv Bjelorusije!

SARAJEVO

GOTOVO JE: VAR od sljedeće sezone u Premijer ligi BiH

ALMATY

Ženska kadetska reprezentacija se plasirala u Ligu A

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori