ZENICA

Bh. pioniri poraženi golom u zadnjoj minuti od Slovenije!

(FOTO: NSBiH)

U-15 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici sa 0:1 u prijateljskom meču sa odgovarajućom selekcijom Slovenije.

Blagu terensku inicijativu u uvodnim minutama utakmice imali su gosti, ali su prvu priliku stvorili tek u 21' kad je pokušaj sa peterca Jake Premrla izblokirao golman Tarik Banjić. Nakon toga bolje su zaigrali i izabranici Čedomira Ćuluma, a u 38' Said Nišić nakon solo prodora odlično šutira sa ivice kaznenog prostora, međutim golman Slovenije Tilen Golić odlično interveniše.

U drugom poluvremenu nije bilo izglednijih prilika sve do samog finiša utakmice kad je dosuđen jedanaesterac za Sloveniju. Siguran izvođač penala bio je Žan Meško za pobjedu gostiju.

Po završetku susreta selektor bh. tima Čedomir Ćulum je izjavio:

„Imali smo veoma zahtjevnog protivnika koji igra u dva različita sistema i u ova dva dana smo radili na tome da spremimo igrače na opciju gdje oni igraju 4-3-3 i opciju 3-5-2. U defanzivi smo uspjeli kvalitetno da odgovorimo na to, sve do greške u posljednjoj minuti utakmice. Ono što moramo popraviti za drugi meč je odgovor u fazi napada i posjedu lopte. Bez obzira na rezultat, možemo biti zadovoljni ovom provjerom jer će naši igrači imati veće iskustvo. Imaju priliku da osjete razliku u odnosu na našu ligu i intenzitetu igre. Sad imamo dan da se što bolje pripremimo za drugu utakmicu u kojoj ćemo nastojati da se predstavimo u što boljem svjetlu, te da skupimo što više iskustva iz ovog dvomeča.“

Ove selekcije će u zeničkom Trening kampu odigrati još jedan meč 10. novembra u 11:00 sati.

Bosna i Hercegovina-Slovenija 0:1 (0:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Ajdin Baručija.

Sudije asistenti: Selmin Osmančević, Zerin Bajrambašić.

Golovi: 1:0 Meško (80', penal).

Žuti kartoni: Arman Rebac (BiH).

Bosna i Hercegovina: Tarik Banjić (74. Ognjen Kosanović), Din Karamehmedović (74. Ajdin Raščić), Amar Zahirović (41. Stefan Višekruna), Edib Dazdarević, Nikša Blagojević, Miloš Soprenić (41. Ervin Slanjankić), Deni Nuhanović (41. Jovan Ćulum), Kenan Vrban (74. Danijel Širić), Vukašin Gostimirović (55. Ismet Mujkić), Said Nišić (55. Ivan Bošnjak), Amar Osmanović (55. Arman Rebac). Selektor: Čedomir Ćulum.

Slovenija: Tilen Golić, Denis Videnović, Matevž Šimnovec, Jaka Premrl (41. Arman Durmiši), Kristjan Jurić, Svit Hočevar (59. Žiga Krajnc), Luka Vodušek (69. Urban Horvat), Svit Blaško (69. Nik Belovič), Matej Mehle (41. Vid Novak), Žan Meško, Miha Matjašec. Selektor: Muamer Vugdalić.

VEZANE VIJESTI

SLOVENIJA

NOVI PORAZ: Mladi Zmajevi izgubili od Slovenije!

U21 BIH

Mladi Zmajevi danas putuju za Sloveniju

U21 BIH

Admir Bristrić: Idemo u Sloveniju po važne bodove!

PROMO

ZIMA ZVANIČNO STIGLA: Jeste li zamijenili gume?

ZLATIBOR

Treći trijumf Sarajeva na pripremema u Sloveniji

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori