ZENICA

Remi kadetske reprezentacije BiH protiv Ukrajine u Zenici!

(FOTO: NSBiH)

U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici 1:1 sa odgovarajućom selekcijom Ukrajine u susretu trećeg kola grupe 2 elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Prvi su zaprijetili Ukrajinci u 3' kad je Davyd Bilyi šutirao iskosa sa desne strane, ali je Adel Duškaj odbranio njegov udarac. Izabranici Nedima Jusufbegovića su uzvratili u 8' kad Dušan Petrović sa distance loptu šalje preko gola. Din Ammar Avdić je imao pokušaj sa oko 18 metara u 20', a njegov šut je zaustavio golman Ukrajine Markiian Bakus. Avdić je imao još jedan dobar pokušaj iskosa sa lijeve strane u 37', međutim Bakus je ponovo bio na visini zadataka.

U drugom poluvremenu nije bilo prilika sve do 66' kad Ukrajinci dolaze do prednosti. Vladyslav Kalyn sa lijeve strane loptu šalje na drugu stativu gdje se najbolje snalazi Kyrylo Pashko i postiže pogodak.

Bh. reprezentativci su zaprijetili u 77'. Adrijano Rizvić je izveo korner sa desne strane, a lopta dolazi na lijevu stranu do Marka Brekala čiji udarac nije bio precizan.

Naša selekcija odličnu akciju izvodi u 81' kad Vedad Garčević šalje loptu za Brekala koji sa ivice kaznenog prostora precizno šutira i izjednačuje rezultat.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili: Adel Duškaj, Bego Kurjaković, Nidal Čelik, Sergej Popović, Jusuf Terzić (55. Harun Sadžak), Adrijano Rizvić, Roko Šilić, Din Ammar Avdić (73. Marko Brekalo), Dušan Petrović (73. Emir Dugić), Dženan Šabić (55. Vedad Garčević), Zlatan Zeničanin (55. Aleksa Popović).

U drugom susretu grupe Azerbejdžan je u Doboju kod Kaknja sa ubjedljivih 8:0 pobijedio selekciju Lihtenštajna.

Selekcije Ukrajine i Bosne i Hercegovine su turnir završile sa po 7 bodova, te su ostvarile plasman u elitnu rundu kvalifikacija. Azerbejdžan je treći sa 3, dok je Lihtenštajn kvalifikacije završio bez bodova.

VEZANE VIJESTI

UGLJEVIK

Novi poraz izabranika Admira Raščića!

MEDIJSKE AKTIVNOSTI

Jusfubegović: Svi znamo šta nam ova utakmica može donijet!

TURSKA

Raščićevi izabranici remizirali protiv Velsa

ZENICA

Kadetska selekcija Slovenije pregazila 'Raščićeve bebe'

ZENICA

Admir Raščić na okupljanje reprezentacije pozvao sina

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori