14. KOLO

IGMAN SRUŠIO TUZLU: Mirsad Ramić postigao hat-trick!

JAKO ZANIMLJIV MEČ

U odličnom meču u sklopu 14. kola Premijer lige BiH, konjički Igman je u Srebreniku slavio protiv Tuzla Cityja s 2:3 i prekinuo niz od tri vezane pobjede.

Gosti su poveli već u 2. minuti. Damir Hrelja je šutirao, Nevres Fejzić odbranio, a na loptu je natrčao Mirsad Ramić i pogodio za 0:1.

Prvu veliku priliku domaći tim imao je u 24. minuti. Damir Mehidić je dobro centrirao, ali Salko Nargalić nije uspio loptu glavom poslati u gol.

Novu sjajnu priliku zabilježili smo u 31. minuti. Imali su je ovaj put gosti preko Darka Bodula, koji je dobro šutirao, ali je Fejzić još boljom intervencijom spasio domaće.

Četiri minute kasnije zaprijetili su domaći. Mehidić je pronašao Nargalića, no njegov udarac završio je za malo pored stative.

A u 43. minuti gosti iz Konjica stigli su do drugog gola, čiji je autor ponovo bio Ramić.

Izmjene koje je domaći tim napravio početkom drugog dijela urodile su plodom. Alan Elue (Allan Eleouet) je asistirao za Ajdina Nukića koji je smanjio prednost gostiju.

Međutim, u 67. minuti Igman je postigao treći gol i to opet preko Ramića, kojem je to bio drugi het-trik ove sezone, a ukupno 10. gol. Asistenciju je upisao Bodul.

Dvije minute kasnije na semaforu je bilo 2:3. Ante Hrkać je asistirao za Miću Kuzmanovića, koji je ponovo vratio domaće u život.

Domaći su završnici imali dvije velike prilike za poravnanje preko Mehidića i Mladena Veselinovića, ali nisu uspjeli izbjeći poraz.

Tuzla Cityju je to bio šesti poraz, koji ga je ostavio na petom mjestu s 19 bodova.

Igman je četvrtom pobjedom pobjegao iz opasne zone i sada ima 15 bodova, tri više od 11. Slobode, koja ima utakmicu manje.

VEZANE VIJESTI

ČITLUK

Široki Brijeg bez problema savladao Igman iz Konjica

KOŠEVO

Sarajevo slavilo protiv Igmana u golijadi na Koševu!

24. KOLO

BITNA POBJEDA: Igman iz Konjica slavio protiv dobojske Sloge!

WWIN LIGA BIH

ROĐENI SIGURNI: Velež rutinski savladao Igman iz Konjica!

SARAJEVO

REMI NA KOŠEVU: Sarajevo se spasilo u zadnjim minutama protiv Igmana!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori