LIGA NACIJA

PORAZ KOJI NE BOLI: Rumunija kaznila sve greške Zmajeva!

BIH PORAŽENA OD RUMUNIJE

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na stadionu „Giulesti“ u Bukureštu od selekcije Rumunije rezultatom 4:1 (1:0) u okviru 6. kola UEFA Lige nacija.

Sve do 38’ gledali smo tvrdu utakmicu sa malo prilika za gol. U posljednjih 10-ak minuta domaća reprezentacija je imala nekoliko odličnih prilika nakon grešaka našeg tima. Prvu priliku na utakmici bilježimo u 17’, kada je nakon kornera Amera Gojaka, Adnan Kovačević šutirao glavom preko gola. Rumuni su uzvratili preko Dennisa Mana u 26. minutu, ali njegov udarac odlazi pored gola. U 34’ sa 16 metara šutirao je Dario Šarić, lopta je na putu prema golu pogodila Ermedina Demirovića, ali je golman Rumunije, uspio da ukroti ovaj udarac. U 38’ Rumunija je kaznila grešku naših reprezentativaca prilikom iznošenja lopte. Nicusor Bancu je presjekao dodavanje naših reprezentativaca, dodao do Dennisa Mana, koji sa 10-ak metara pogađa mrežu Nikole Vasilja. Tri minuta kasnije Rumuni su mogli da udvostruče prednost, ali je Siniša Saničanin u posljednjem trenutku blokirao udarac Denisa Alibeca. U 44. minutu ponovo je Dennis Man bio u prilici, ali je šutirao preko gola.

Drugo poluvrijeme otvorio je Haris Duljević dobrim udarcem sa 20 metara u 52’, ali je lopta otišla iznad prečke. U 58’ Smail Prevljak je odlično šutirao iz okreta nakon dodavanja Harisa Duljevića, ali je golman Rumunije Ionut Radu odlično intervenisao. Samo minut kasnije Siniša Saničanin je ostao sam na drugoj stativi, ali je neometan glavom šutirao pored gola. Igrao se 73’ kada su Rumuni postigli drugi gol. Nicusor Bancu je centrirao sa lijeve strane, a na drugoj stativi George Puscas rutinski pogađa mrežu. U 77’ Edin Džeko je smanjio rezultat na 2:1, nakon centaršuta Amara Dedića. Dva minuta kasnije, Rumuni su ponovo došli do dva gola prednosti. Nikola Vasilj je kratko odbio loptu nakon udarca Nicusora Bancua, a na pravom mjestu se našao Andrei Ratiu i postigao treći gol za Rumune. U 86’ George Puscas je postigao i četvrti gol za Rumuniju udarcem sa 16 metara, a asistirao mu je Mario Camora, nakon lijepog driblinga.

U drugoj utakmici u grupi B3 Lige UEFA Lige nacija, koja je odigrana u Podgorici, Finska je savladala Crnu Goru sa 2:0.

Nakon svih šest odigranih kola prvo mjesto na tabeli osvojila je Bosna i Hercegovina sa 11 bodova. Na drugom mjestu je Fisnka sa 8 bodova, treća je Crna Gora sa 7, koliko ima i Rumunija, koja će naredne sezone igrati u Ligi C Lige nacija.

VEZANE VIJESTI

BIVŠI SELEKTOR

Baždarević: J*bo ga ti šta ćeš na utakmici ako si protiv Saveza!

24. KOLO

BITNA POBJEDA: Igman iz Konjica slavio protiv dobojske Sloge!

SELEKTOR BIH

Savo Milošević brzo zaboravio Ukrajinu, zapjevao u Beogradu!

NORVEŠKA

Izabranici Dubravka Orlovića preokrenuli 0:2 protiv Crne Gore

ETNO SELO STANIŠIĆI

Kadetska reprezentacija BiH slavila protiv Bjelorusije!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori