INTERVJU

Miralem Pjanić se oglasio iz Amerike i otkrio sve!

REPREZENTATIVAC BIH

Barcelona se trenutno nalazi na američkoj turneji a u subotu su u Las Vegasu slavili minimalnu pobjedu u velikom El Clásicu golom Raphinhe pred nešto više od 61.000 gledatelja na tribinama.

Svjetski poznati veznjak i reprezentativac BiH Miralem Pjanić, koji je prošle sezone bio na posudbi u Bešiktašu dao je ekskluzivan intervju novinaru "Fanatic USA".

"XAVI MI JE UVIJEK BIO UZORAN VEZNJAK"

Sjajno te vidjeti ovdje u Las Vegasu Miraleme, da li si ovdje prvi put?

"Bio sam na odmoru ovdje u Las Vegasu sa porodicom, ovo mi je drugi put da sam tu, ovaj put ljetni kamp."

Ponovo si nazad u Barceloni.

"Da, imam ugovor u Barceloni do 2024. godine, ove godine radimo s našim novim učiteljom Xavijem. Nadam se da će biti dobra sezona za tim kao i za mene."

Xavi je bio velika zvijezda, sada je tvoj učitelj. Kako je za tebe raditi s njim?

"Xavi je uvijek bio moj uzorni veznjak. Pratio bih ga uvijek s divljenjem. Za mene je on jedan od najboljih veznjaka svih vremena na svijetu. Rad s njim je zaista poseban. Čeka nas dobra sezona."

Barcelona se pojačala s Lewandowskim! Šta biste mogli reći o njemu?

"Lewandowski je svjetski dokazani top strijelac. Osim toga imamo jako dobre fudbalere u ofanzivi. Momčad nije imala dobar trenutak što se tiče uspjeha u zadnje dvije godine. Želimo sada biti tim koji će preuzeti kormilo na kraju sezone."

"VRIJEME JE DA FANOVIMA POKAŽEMO STAROG PJANIĆA"

"Nisam imao dobar start zadnje dvije sezone. Imao sam COVID i bilo je povreda u međuvremenu. Vjerujem da ću ove sezone vratiti staru formu. Na odmoru sam radio sa privatnim trenerom. Ovdje ima sjajnih igrača i ako želiš igrati moraš biti jako dobar. Vrijeme je da navijačima pokažemo starog Pjanića. Spremni smo osvajati trofeje ove sezone sa našim novim trenerom Xavijem."

Ako želite, vratimo se malo na prošlu sezonu u Bešiktašu, kada ste stigli, zemlja se tresla. Očekivanja navijača od tebe su bila jako velika. Počeli ste jako dobro, ali onda stvari nisu dobro krenule za vas i momčad...

"Da, bio sam svjestan šta se očekivalo od mene kada sam stigao u Bešiktaš. Bešiktaš je jako velika zajednica. Krenuli smo vrlo dobro u prvim utakmicama, ali onda noćna mora. Počeli smo čudno gubiti bodove u utakmicama koje smo lako trebali dobiti. Utakmice Lige prvaka i povrede spriječile  su nas da budemo tim. 12-13 vrhunskih igrača je istovremeno bilo povrijeđeno, bila je i korona. U nekim utakmicama čak je i početnih 11 teško bilo sastaviti. To nije bila normalna situacija, u međuvremenu, fudbaleri su počeli gubiti i samopouzdanje zbog izgubljenih bodova. Zatim je došlo do promjene trenera. Počeli su problemi kako na terenu tako i izvan njega. Iako smo osvojili Super Kup nismo mogli ispraviti stvari. Došao sam osvojiti titulu prvaka Turske s Bešiktašom, to su oni napravili sezonu prije. Iako smo imali sjajne igrače, besmislen gubitak bodova izbacio nas je iz utrke za titulu. Najviše mi je bilo žao velikih navijača Bešiktaša. Postoji vrlo mali broj timova na svijetu koji imaju takve navijače i koji vas maksimalno podržavaju u svakoj utakmici. Žao mi je što im nismo mogli donijeti titulu prvaka ponovo."

Šta možete reći za vašeg prijatelja Hasića, mladog talenta iz reprezentacije BiH koji je ponovo u Bešiktašu?

"Hasić je poseban talenat. Taman kad se najbolje dokazivao, povreda iz reprezentacije negativno je utjecala na njega. Dobro se vratio nakon povrede jer je bio jako motivisan. Nije lako dugo vremena odsustvovati s terena. Momčad je dobro postupila što su mu dali prostora da nadoknadi izgubljene minute na terenu. Mislim da će, ako mu trener pruži priliku, ove sezone mnogo doprinijeti ekipi."

Kako je bilo živjeti u Istanbulu s porodicom?

"Istanbul je prekrasan grad. Bilo nam je veoma lako naviknuti se. Moj sin je bio jako sretan tamo, imao je dobre prijatelje. Kad se sezona završila, nije se htio vratiti iz Istanbula. Ljudi su uvijek bili jako ljubazni prema nama. Otišli smo s jako lijepim uspomenama."

Što biste poručili navijačima Bešiktaša?

"Oni su porodica a mi smo sada postali dio njihove porodice. Nadam se da će naredne sezone Bešiktaš završiti sezonu kao prvak. Sada smo navijači Bešiktaša i pratiti ćemo utakmice Bešiktaša ubuduće. Svima njima šaljem ljubav preko tebe."

Barbaros Tapan, Fanatic USA

VEZANE VIJESTI

INTERVJU

Miralem Pjanić: Pred nama je životna utakmica!

BRAZIL

Daniel Alves osuđen na 4,5 godine zatvora

FRANCUSKA

L'Equipe donosi ekskluzivu: Pjanić se vraća u Evropu!

BH. REPREZENTATIVAC

Sa kojom velikom zvijezdom sin Miralema Pjanića trenira u teretani!?

ŠPANIJA

Barcelona želi švedsko čudo od djeteta. Pogledajte njegove poteze

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori