KOŠARKA

Zmajevi trojkom Muse uz zvuk sirene savladali Bugarsku!

INFARKT ZAVRŠNICA

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je nakon dramatične završncice u Skenderiji uspjela da savlada Bugarsku rezultatom 76:73, te tako okonča prvu fazu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Heroj BiH je bio Džanan Musa koji je uz zvuk sirene pogodio nevjerovatnu trojku za trijumf!

Plasirali su se Zmajevi u završnu fazu kvalifikacija ovom pobjedom, te u nju ulaze s omjerom 3-3, kojii im u jakoj konkurenciji ne daju prevelike šanse za plasman na Mundobasket.

Ono što je također važno, jeste da je BiH prolaskom dalje izbjegla igranje pretkvalifikacija za naredni Eurobasket.

S fenomenalnom energijom je u utakmicu ušao Džanan Musa, koji prvo pogađa trojku, a potom i krade loptu gostima i polaže je u koš za 5:0.

Uzvratio je na drugoj strani Georgiev sjajnim pogotkom za tri poena, a sredinom prve dionice Bugari uspijevaju i da pređu u vodstvo i povedu sa 10:13 na krilima Kostova.

Uzvratio je tada trojkom Edin Atić i vratio prednost BiH. Igralo se potom koš za koš, a nakon deset minuta igre naš državni tim je vodio 19:18.

Odlično BiH ulazi u drugu četvrtinu i brzo dolazi do prednosti od sedam poena (25:18), a potom je uslijedila prava dominacija Zmajeva koji nakon petnaestak minuta igre dolaze i do dvocifrene prednosti od 40:27.

Ipak, u finišu poluvremena BiH upada u krizu i Bugarska pravi veliku seriju od 9-0 i potpuno topi prednost našeg tima. U finišu poluvremena Dee Bost postiže fenomenalnu trojku i smanjuje na 40:36. S tim rezultatom se i otišlo na pauzu.

Čuvala je BiH prednost do sredine treće četvrtine, a onda je opet ušla u krizu i nikako nije mogla poentirati. Bugari su to jednostavno morali iskoristiti i prešli su ubrzo u vodstvo.

Prednost su Bugarima donijeli poeni Dimitrova tri minute prije kraja treće dionice (53:56).

Srećom Dimitrov promašuje dva slobodna bacanja, a potom Roberson trojkom diže Skenderiju na noge i vraća BiH u igru (58:60).

U posljednjih deset minuta utakmice ušlo se s rezultatom 58:62, a opet igra reprezentacije BiH nije dobro izgledala. Ipak, šansu Zmajevima nesportskim faulom daje Karamfilov, te BiH potom stiže do izjednačenja (64:64).

Vodstvo BiH donosi Aleksandar Lazić nakon kontranapada, a uspijevala je potom naša selekcija nekako zadržati prednost. Na ulasku u posljednje dvije minute stižemo do 70:66, ali uslijedila je trojka Bosta koji je utišao Skenderiju.

Musa je potom na minut i po prije kraja promašio oba slobodna bacanja, da bi u narednom napadu Bost donio prednost Bugarskoj. Skenderija je potom još jednom eksplodirala jer je Lazić ubacio trojku i vratio prednost BiH (73:71). Ipak, slabom odbranom BiH dozvoljava Bugarima da brzo dođu do poravnanja preko Dimitrova.

Na 12 sekundi prije kraja Musa opet promašuje dva slobodna bacanja, ali dolaze Zmajevi do skoka a potom Musa “s parkinga” ubacuje trojku za pobjedu BiH od 76:73!

Najefikasniji je na kraju u redovima BiH bio kapiten Halilović sa 16 poena i 8 skokova, 14 poena je dodao Lazić, Musa 13, a Atić 12. Kod Bugarske je Bost bio najbolji s 24 ubačaja.

Bosna i Hercegovina – Češka 76:73 (19:18, 21:18, 18:26, 18:11)

BiH: Atić 12, Halilović 16, Lazić 14, Musa 13, Roberson 11, Čampara, Gegić 2, Kamenjaš 4, Sejfić, Sulejmanović 2, Vrabac 2, Penava.

Bugarska: Bost 24, Dimitrov 14, Kostov 15, Ivanov 7, Karamfilov, Georgiev 7, Kostadinov 4, Minchev, Marinov, Stoilov 2, Vezenkov.

VEZANE VIJESTI

SARAJEVO

Savo Milošević više nije selektor fudbalske reprezentacije BiH!

ZMAJEVI

BUM IZ SAVEZA: Sergej Barbarez preuzima Zmajeve?!

WWIN LIGA BIH

Nastavlja se WWin liga BiH: Derbi igraju Borac i Sloga u Banja Luci!

POBJEDA ŽELJEZNIČARA

PRVI BODOVI NA STRANI: Željezničar pobijedio Slogu!

UŽIVO

FURIOZNI ŽELJO: Sulejman Krpić udvostručio vodstvo!

PROMO

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori