MOSTAR

Mostar SG Staklorad domaćin glavne runde Lige prvaka u futsalu

FUTSAL

Futsaleri Mostar Starog Grada Staklorada, osvajača duple krune u našoj zemlji, ponovo će biti domaćini glavne runde Lige prvaka u futsalu, zvanično je potvrđeno iz UEFA-e.

Mostarci su preskočili preliminarnu rundu Lige prvaka, a najbolji klub u BiH će u ovoj sezoni biti 15. klub Evrope prema koeficijentu, saopćeno je iz Mostar SG Staklorada.

Mostarci će odmah u glavnu rundu i opet u liniju B, gdje će samo najbolja ekipa iz grupe ići dalje, a žrijebom će se vidjeti ko će zajedno sa mostarskom ekipom biti u grupi. Žrijeb za Ligu prvaka je 7. jula, preliminarna runda se igra od 23. do 28. augusta, a glavna od 25. do 30. oktobra.

- Nije mala stvar biti 15-ti u Evropi. To je veliko priznanje za našu Bosnu i Hercegovinu, Mostar i klub. Iza ovog uspjeha stoji višegodišnji trud i rad svih ljudi u klubu, od igrača, trenera, uprave, do naših vjernih navijača bez čije podrške teško da bi bili tu gdje smo sada. Nakon što smo odbranili duplu krunu, želja nam je da napravimo i iskorak u Evropi – kaže Amel Bajgorić, predsjednik Mostar Starog Grada Staklorada.

Pored Mostaraca, domaćini su i Kauno Žalgiris (Litvanija), Liqeni (Kosovo), Shkupi 1927 (Sjeverna Makedonija) u liniji B, te u liniji A, iz koje tri ekipe idu dalje, Novo Vrijeme (Hrvatska), Anderlecht (Belgija), United Galati (Rumunija) i Luxol St. Andrews (Malta), navodi se u saopćenju.

VEZANE VIJESTI

SKADAR

Svećenici iz BiH u polufinalu EP u malom fudbalu

FUTSAL

NJEMU NIJE MJESTO U SPORTU: Trener udarao dječaka!

VIŠIĆI/ČAPLJINA

VIŠIĆI/ČAPLJINA - najveći malonogometni turnir u Bosni i Hercegovini

FUTSAL

Mostar SG osvojio Futsal Kup Bosne i Hercegovine!

FUTSAL

Juniori FC Mostar SG osvojili titulu prvaka BiH u futsalu!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori